avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 816 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Alcool la volan, consecinte
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Alcool la volan, consecinte

am fost oprit de politie si am fost depistat cu o concentratie de alcool de 0,47% in aerul expirat si am fost dus la INML pentru probe biologice. Inrebarea mea este: In urma rezultatelor se calculeaza alcoolemia pe care ai avut-o in momentul in care ai suflat in aparat? din pacate eu sunt si "incepator", cam in ce masura ma va afecta lucrul acesta? cu respect, va multumesc
Cel mai recent răspuns: ericqwe , utilizator 13:22, 3 Aprilie 2012
datele privind inaltime, greutatea, tipul de alcool consumat, etc. au fost trecute in buletinul de recoltare in momentul cand am fost dus la INML pt prelevarea probelor de sange si pe care ulterior le-am mai declarat odata la politie dupa aflarea rezultatelor. Ideea este ca nu eu am solicitat recalculare ci dl politist care se ocupa de dosar. Am fost sa platesc taxa de recalculare la INML dupa care am revenit cu chitanta la dansul pt ca asa mi-a spus. N-am murit aproape 3 luni pana am aflat rezultatul analizelor, poate nu mor nici 2-3 luni de acum incolo pana vine rezultatul recalcularii.
Daca dl politist a cerut calcularea retroactiva nu putea sa va oblige pe d-vstra sa platiti,aceasta se plateste din banii ministerului,cu riscul sa ma repet cred ca a facut asta din ratiune de timp,daca plateste ministerul poate sa dureze foarte mult,se face decontarea greu.Indicat pentru d-vstra ar fi sa fiti asistat si reprezentat de un avocat specializat in toata aceasta perioada. Sa inceput urmarirea penala impotriva d-vstra?
daca prin absurd, rezultatele alcoolemiei in urma recalcularii vor iesi sub 0,80 gr/l, asta peste inca 2-3 luni pe langa cele 3 care au trecut, voi mai fi pus sa platesc si vreo amenda la politie? sau in cazul in care dosarul va merge la judecatori cam care ar fi cheltuielile cu totul? pentru a ma putea pregati din timp pentru oricare din situatii.
daca iti iese recalcularea sub 0.8 o sa primesti intre 9 si 20 de puncte amenda, adica intre 600 lei si 1200 lei dar cu ocazia asta iti iei si permisul instant pt ca depasesti cele 120 de zile de suspendare, 90 zile de la lege + 30 de zile bonus pt ca nu ai cum sa dai examenul 13/15 in timp util.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pedeapsa conducere sub influenta bauturilor alcoolice ContSters229770 ContSters229770 Buna seara,duminica noapte am fost oprit de politie si mi s-a gasit o alcoolemie de 0.47 in aerul expirat.Imi poate spune cineva exact ce se poate intampla?Si ... (vezi toată discuția)
Alcoolemie 0.59 ralucagrigore ralucagrigore Buna ziua,eu am fost oprita si detectata cu alc.0.59 in aerul expirat,apoi probe biologice,care nu au venit inca,etc.intrebarea mea este:pentru aceasta val ce ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis pentru conducerea unui autoturism sub influenta alcolului stanleyy stanleyy Daca in aerul expirat, valoarea alcolemiei indica 0,48 mg/l iar in urma analizelor de sange valoarea alcolului la ambele probe se situeaza sub 0,8 mg/l, care ... (vezi toată discuția)