avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 995 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii dreptul la concediu
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

dreptul la concediu

lucrez de 5 luni la o firma 8 ore pe zi,dar in contractul individual de munca sunt trecuta la 4 ore...mi-am luat concediu 6 zile sa ma odihnesc deoarece am un singur liber pe saptamana si depun o munca costisitoare...intrebarea mea este cum voi fi platita sau nu pentru concediu?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:51, 9 Ianuarie 2012
Conform Codului muncii, dreptul la concediu de odihna anual este garantat tuturor salariatilor si este platit (art.139). Durata minima stabilita de lege este de 20 de zile lucratoare si se acorda proportional cu activitatea prestata intr~un an calendaristic.
Nu inteleg ce inseamna munca costisitoare?
Cele bune.
Art. 150 C.mun.
(1) Pentru perioada concediului de odihnă salariatul beneficiază de o indemnizaţie de concediu, care nu poate fi mai mică decât salariul de bază, indemnizaţiile şi sporurile cu caracter permanent cuvenite pentru perioada respectivă, prevăzute în contractul individual de muncă.
(2) Indemnizaţia de concediu de odihnă reprezintă media zilnică a drepturilor salariale prevăzute la alin. (1) din ultimele 3 luni anterioare celei în care este efectuat concediul, multiplicată cu numărul de zile de concediu.
....

Indemnizatla pentru CO in functie de salariul dvs ...

Daca aveti trecut in c.i.m. 4 ore/zi nu aveti cum sa lucrati 8 ore/zi ... art.105 (1) C.mun. : Contractul individual de muncă cu timp parţial cuprinde, în afara elementelor prevăzute la art. 17 alin. (2), următoarele:
a) durata muncii şi repartizarea programului de lucru;
b) condiţiile în care se poate modifica programul de lucru;
c) interdicţia de a efectua ore suplimentare, cu excepţia cazurilor de forţă majoră sau pentru alte lucrări urgente destinate prevenirii producerii unor accidente ori înlăturării consecinţelor acestora.
......

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cate zile de concediu are dreptul un angajat pentru un program de 10 ore / luna? edymanuel2000 edymanuel2000 Buna ziua, Ma confrunt cu urmatoarea situatie, pentru un salariat nu este necesar decat 10 ore pe luna (sa completeze facturi si NIR), un program inegal, ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna pt angajatii care lucreaza in program de 12 h pe zi mardil mardil Buna ziua. As dori si o lamurire referitoarre la acordarea si plata concediului de odihna pentru cei care lucreaza 12h pe zi. Programul meu de lucru este de ... (vezi toată discuția)
Decizie asupra capacitatii de munca grad 3 MIRELAIONICA MIRELAIONICA Bună ziua, Am un salariat care a depus la societate o decizie asupra capacităţii de muncă grad de invaliditate 3. Salariatul doreşte să continue ... (vezi toată discuția)