avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cate zile de concediu are dreptul un angajat pentru un ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cate zile de concediu are dreptul un angajat pentru un program de 10 ore / luna?

Buna ziua,

Ma confrunt cu urmatoarea situatie, pentru un salariat nu este necesar decat 10 ore pe luna (sa completeze facturi si NIR), un program inegal, adica poate veni la sfarsitul lunii o singura zi 10 ore sau cate 2,5 ore pe saptamana. In acest caz, eu cum procedez si ce trebuie trecut in contractul individual de munca, cate zile de concediu are dreptul deoarece nu lucreaza pe luna sa zicem o singura zi sau 4 zile. Lucreaza inegal cum are posibilitatea sa vina (pe mine ma intereseaza la sfarsitul lunii documentele completate).

Va rog sa ma luminati in aceasta situatie.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:22, 9 Aprilie 2014
Salariatul are dreptul la (minim) 20 zile (lucratoare) de Concediu de odihna per an.
1. art.106 C.mun.
(1) Salariatul incadrat cu contract de munca cu timp partial se bucura de drepturile salariatilor cu norma intreaga, in conditiile prevazute de lege si de contractele colective de munca aplicabile.
...

2. art.145 C.mun.

(1) Durata minima a concediului de odihna anual este de 20 de zile lucratoare.
...

3. Din coroborarea dispoziţiilor celor doua articole din Codul muncii rezultă că timpul parţial al contractului de muncă nu influenţează stagiul de cotizare la sistemul public de pensii şi nici concediul de odihnă, acestea având acelaşi regim cu cel aplicabil contractului de muncă cu timp integral

In speta, durata CO in cazul unui c.i.m/ cu timp partial trebuie sa fie de cel putin 20 de zile lucratoare.
Programul de lucru il stabiliti expres in CIM, cum doriti: 10 ore/luna repartizate intr-o anumita zi din luna, sau cate 2.5 ore/saptamanal repartizate intr-o anumita zi din sapatamana.
CO va primi minim 20 zile lucratoare/an.
Ultima modificare: Miercuri, 9 Aprilie 2014
Florin Cioca, Consilier juridic
In c.i.m. trebuia sa mentionati si repartizarea timpului de munca.

Art. 105 C.mun.
(1) Contractul individual de muncă cu timp parţial cuprinde, în afara elementelor prevăzute la art. 17 alin. (2), următoarele:
a) durata muncii şi repartizarea programului de lucru;
b) condiţiile în care se poate modifica programul de lucru;
c) interdicţia de a efectua ore suplimentare, cu excepţia cazurilor de forţă majoră sau pentru alte lucrări urgente destinate prevenirii producerii unor accidente ori înlăturării consecinţelor acestora.
(2) În situaţia în care într-un contract individual de muncă cu timp parţial nu sunt precizate elementele prevăzute la alin. (1), contractul se consideră a fi încheiat pentru normă întreagă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul zile de concediu de odihna cris2279 cris2279 Buna ziua, Am un salariat care timp de 3 luni a avut contract cu timp partial: Ianuarie,Februarie,Iulie, August=8 ore/zi, 40 ore/saptamana Martie=20 ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna la c.i.m. cu timp partial catalincosti catalincosti Buna ziua ! Am angajari cu timp partial, astfel : -unul are 2 ore/ zi - perioada nedeterminata; -al doilea lucreaza 4 ore pe saptamana , perioada ... (vezi toată discuția)
Contract de munca cu timp partial econo econo La un contract de munca cu timp partial de 4 ore pot sa repartizez timpul de munca al salariatului inegal in contract, fara a trece intervalul orar, adica azi ... (vezi toată discuția)