avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 815 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - impozit pe venitul ... NIF vinzare apartament
Discuție deschisă în Fiscalitate - impozit pe venitul nerezidenţilor şi reprezentanţelor

NIF vinzare apartament

Va salut! Sunt imputernicitul unui cetatean strain fara domiciliu in Ro care a mostenit un apartament pe care vrea sa il vinda. Intrebarea este daca are nevoie de nif (ca de cnp nu poate fi vorba) pentru vinzare si cum se poate obtine? Va multumesc mult
Cel mai recent răspuns: emanuel64 , utilizator 15:11, 10 Ianuarie 2013
Trebuie NIF pentru ca se percepe impozit pe tranzactia imobiliara oe care I'l plateste vanzatorul. Interesati va la Administratia fiscala de la locul imobilului pentru a vedea ce acte va trebuiesc. In orice caz trebuie sa aveti procura autentica atat pt vanzare cat si pt obtinerea NIF ului.
asa a facut si sotia mea care reprezinta un cetatean strain si cand s-a dus laanaf la domiciul in rm valcea i s-a spus ca nu i se poate elibera iar cei de la bucuresti o trimit acolo nu mai inteleg nimic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fantastic!!! deea_lex deea_lex Imi permit sa va impartasesc ultima mea experienta legata de infiintarea unei societati comerciale dorindu-va sa nu vi se intample niciodata.... Strangem ... (vezi toată discuția)
Contributii salariale pt cetatenii straini amya1808 amya1808 Societatea noastra va angaja un cetatean strain, care isi va mentine domiciliul in strainatate (UE) si nu isi va stabili resedinta in Romania. As dori sa stiu ... (vezi toată discuția)
Administrator nerezident are nevoie de nif danap2001 danap2001 stiu ca exista 2 posibilitati de inregistrare a administratorului nerezident in RO: un CNP dat de biroul de emigrari sau NIF de la administratia financiara ... (vezi toată discuția)