avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 546 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... cum prezint administrarea probelor intr-un proces?
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

cum prezint administrarea probelor intr-un proces?

Buna seara,
De meserie sunt economist dar incerc sa rezolv si ceva parte juridica a societatii la care sunt si actionara. Avocatul nostru este plecat pentru 2luni dar mi-a spus ca este prea usor procesul la care voi face referire pentru a fi nevoie sa apelez la altcineva. Mi-a spus si ca nu este nevoie sa ma prezint caci se judeca si in lipsa dar eu din exces de zel , binenteles ca m-am dus in dec 2011 la prima infatisare unde nu am prea stiut sa spun mare lucru. Astfel, concluzia judecatorului a fost: amanare pentru administrarea probelor( din partea mea, pentru ceea ce totusi am reusit sa spun). Si iata ce am spus: In anul 2009 eu am mai avut un proces cu aceeasi societate reclamanta, cu exact acelasi obiect la care face referire si acum iar rezultatul procesului de atunci a fost "respinge cererea ca neintemeiata. Irevocabila". Judecatorul mi-a solicitat acum la acest nou proces, acea hotarare in care eu am avut castig de cauza dar pe care nu o mai am nici in copie xerox nici original. Eu am gasit pe net pe site-ul judecatoriei numarul si stadiul dosarului de atunci si implicit solutia data. Problema mea este cum prezint eu acum judecatorului aceasta proba? sau pot sa scot o copie legalizata din arhiva lor? Dar cand o mai depun si ce costuri implica aceasta?
Simt ca usor-usor ma cam pierd in pasii ce trebuiesc urmati dar daca ma ajutati cu un sfat sunt sigura ca prind curaj si le rezolv.
Va multumesc anticipat pentru raspunsuri si pentru rabdarea de a citi relatarea mea. Toate bune!
Cel mai recent răspuns: danikpopa , utilizator 23:23, 8 Ianuarie 2012
In Arhiva acelei instantei olicitati dosarul la studiu ( trebuie sa stiti nr dosarul si anul acestuia...de ex 2899/281/2010), retineti nr paginilor unde inserata sentinta ( hotararea judecatoreasca) apoi faceti o cerere pentru eliberarea copii xerox din dosar. (costul este echivalent al copiilor xerox 0,25-0,35 lei/fila).
Tehnoredactati hotararea judecatoreasca, acasa , in aceeasi forma, cumparati un timbru judiciar de 0,15 lei ( de la posta) si platiti o taxa judiciara de timbru de 2 lei la Serviciul impozite si taxe din cadrul Primariei de unde locuiti . Faceti o cerere de legalizare a sentinteti civile, nr. ..., indicand nr de dosar si instanta pe rolul carei a fost .
Depuneti la arhiva instantei : cererea, taxa de timbru, timbru judiciar si o sentinta tehnoredactata si veti obtine in 2-3 zile dupa caz, o sentinta legalizata.
Pe aceasta o puteti prezenta drept proba in dosarul dvs, pentru ca probabil instanta va invoca exceptia autoritatii de lucru judecat.( asta am dedus eu)
Va las si un model de cerere de legalizare:

Judecatoria ______
Dosar nr. __________



DOMNULE PREªEDINTE,

Subsemnata ________ domiciliata in __________ , având calitatea de _______in dosarul nr. _______ al Judecatoriei _________, formulez:

CERERE DE LEGALIZARE

A sentinteti civile nr.........., din data de ................, pronuntata de Judecatoria ......................., in dosarul nr.____________.

Atasez taxa de timbru de 2 lei si timbru judiciar de 0,15 lei



Data: _______ Semnătura:


Ultima modificare: Duminică, 8 Ianuarie 2012
Georgeta Anghel (Rusu), Avocat
Puteti obtine o copie legalizata a hotararii de la registratura instantei care a pronuntat-o.
Primul pas este sa mergeti al arhiva si sa cereti sa dosarul respectiv. Se va face o copie xerox de pe acea hotarare, iar apoi va fi legalizata de functionarul desemnat in acest sens, dupa achitarea taxelor corespunzatoare.
Ulterior depuneti aceasta copie la dosarul cauzei dvs actuale., fie prin intermediul registraturii, inainte de termen, fie direct in ziua procesului, prin inmanare directa judecatorului, dupa ce se face apelul in proces.
Multumesc frumos...voi face tot ce trebuie pentru obtinerea unei copii legalizate si ma voi prezenta cu ea direct la proces. Judecatorul m--a intrebat ceva de "exceptii" dar eu nu am cunoscut termenul si am dat din umeri. Cand am relatat eu ceea ce am avut de spus, el a dedus exceptia(autoritatii de lucru judecat) si a dat acea solutie: amanare ptr a aduce probe. Parca zicea atunci ca era suficient daca as stiut doar numarul vechi de dosar . Intre timp eu l-am aflat si voi face asa cum m-ati sfatuit dvs. Oare daca il stiam atunci si il comunicam se interesau ei direct in arhiva sau tot eu trebuia sa ma ocup de obtinerea acelei sentinte?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Minuta adebayor adebayor cum pot obtine o copie dupa o minuta ? (vezi toată discuția)
Copii legalizate acte dosar judecatorie luminutza luminutza Buna seara. Am nevoie de niste documente (care fac parte integranta din sentinta civila) depuse la dosar in original. Hotararea este definitiva si ... (vezi toată discuția)
Formular pentru legalizarea sentintei DorianDarius DorianDarius Buna ziua, acum un an de zile am avut proces si nu am primit acasa sentinta scrisa, sentinta este definitiva. Astazi am fost la arhiva si am intrebat si mi-au ... (vezi toată discuția)