avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1252 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... cesiune firma
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

cesiune firma

vreau sa cesionez o firma iar in actul de cesiune se specifica :,,Subsemnatul cesionar .......... declar ca inteleg ca prin acest act am preluat societatea cu intreg activul si pasivul acesteia, urmad ca intreaga raspundere sa-mi revina mie." Ce sa inteleg prin asta ca ii revin si datoriile. Mentionez ca e o datorie la o firma de leasing destul de mare. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Nicotin , utilizator 21:18, 15 Ianuarie 2013
exact, cel ce cumpara partile sociale preia si drepturile dar si obligatiile....
Nu chiar conform legi 54/2010 datoriile ce au fost facute de vechiul administrator trebuiesc platite de el. Sunt foarte multi oamenii ce se cred avocati , juristi , experti pe aici dar nu atesta cu nimic acest lucru. Tine contul ca aici fiecare isi da cu parerea nu ai o certitudine clara ca asa si este, Indicat ar fi aici sa asculti pareri dar concluzia finala o tragi dupa ce consulti 2-3-4 firme de avocatura , pentru ca s-ar putea sa apelezi la sfatul unei firme de avocatura si sa te trezesti ca ei au gresit. ( cunosc caz personal si persoana in cauza a primit 3 ani de inchisoare - datorita faptului ca avocatul la sfatuit prost DAR tot avocatul acela a dorit sa il scoata )

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se poate cesiona/vinde o societate cu datorii la stat in mod absolut legal? coca112729 coca112729 Buna seara! Sunt asociat unic la o farmacie care are datorii la stat si la furnizori in valoare de 270000 ron. Port discutii cu o firma mare care doreste sa ... (vezi toată discuția)
Cesiune aka.fg aka.fg BUNA SEARA, AM O INTREBARE SI ANUME DACA LA O CESIUNE, CAND DIN CEI DOI ASOCIATI UNUL CESIONEAZA CELUILALT,CEL RAMAS PREIA SI ACTIVUL SI PASIVUL AUTOMAT?, SAU ... (vezi toată discuția)
Cesiune firma liviusss liviusss Buna ziua! Am si eu o intrebare! Nu ma prea pricep la partile economice si legale date de cesionarea unei firme. Pe scurt, am o firma pe care am avut o ... (vezi toată discuția)