Sunt vaduva, detin o casa si am 3 copii.
As vrea sa las unuia dintre ei casa pt ca cu acest copil ma inteleg foarte bine si are grija de mine.
Mi s-a recomandat sa fac un contract de intretinere (prin care ii las casa - baiatul avand obligatia sa ma intretina).
Acest contract poate fi atacat de ceilalti 2 copii?!
Care este mai sfant si neatacabil - contractul de intretinere sau contractul de vanzare- cumparare?
Nu as vrea ca dupa decesul meu sa se judece cu ceilalti frati si sa piarda proprietatea lasata de mine!
Multumesc!
Ambele pot fi realizate cu succes ( şanse mici de a nu fi atacate) dar cu condiţia de a nu fi fictive. Prin a nu fi fictive, înţeleg plata preţului, mai ales.
Vă recomand contractul de întreţinere, cu amendamentul să fie bine conceput, iar îtreţinerea să fie reală, dar şi dovedibilă. Este necesar ca să fie păstrate toate chitanţele cu care au fost achitate alimentele, medicamentele, cheltuielile casei...
Fictiv nu este!
Baiatul meu ar plati toate taxele care ar trebui pt acest contract.
Mai greu este cu chitantele doveditoare pt intretinere pt ca eu am pensie si deocamdata ma intretin din ea.
Cand am spus ca ma inteleg bine cu unul dintre copii m-am referit la faptul ca ori de cate ori am nevoie el este cel care imi sare in ajutor, cu el ma sfatuiesc in orice , in problemele legate de casa, reparatii. Cand am probleme de sanatate - sunt diabetica, dependente de insulina - el este cel care ma ajuta, ma duce pe la spital, etc.(sotia lui este asistenta)Lipsa chitantelor doveditoare de intretinere poate fi ceva rau?!