Buna ziua. Bunicul meu a fost casatorit de trei ori ,cu fiecare femeie avand cate un copil,in speta 2 fete si 1 baiat . Baiatul a murit si are 3 copii,prima fata are 3 copii si ultima fata a bunicului
are 74 de ani si este vaduva si nu are nici un copil . Cine sunt mostenitorii ei rezervatari ?? Ea vrea sa mi faca mie ( nepoata de la frate) testament cu clauza de intretinere si alte clauze . Se poate face testament cu clauza si daca da , eu voi fi mostenitorul absolut sau ceilalti au dreptul sa atace testamentul ? ?
Doamna nu are mostenitori rezervetari, deci testamentul este o solutie doar ca testament cu clauza intretinere este dificil fata de faptul ca testamentul poate fi schimbat oricand. Ori face testament ori face contract vanzare cumparare cu clauza intretinere
Multumesc pt raspuns. ,insa ce intelegeti prin ,,testamentul cu clauza de întreținere este dificil ,,? Este un dezavantaj pentru mine fata de ea ca si intretinuta ? Daca se razgandeste nu mi mai pot recupera ce am cheltuit cu întreținerea ei? Ce ma sfatuiti ??Ea nu are cadastru si intabulare pe casa are doar un contract de vanzare cumparare intre ea si tatal meu decedat,(parintii mei) in speta fratele ei. Casa este cu etaj si se afla in indiviziune ,parintoi i au vandut doar parterul nu si terenul.Avand in vedere ca ea ,matusa mea de 74 ani este o persoană dificila eu deja purtandu i de grija de un an de zile,ce act m ar avantaja ,sa nu stau cu frica ca se răzgândeste si imi pierd banii ? ( timpul n ar fi o problema ca locuim la casa cu etaj ea la parter noi la etaj) Multumesc mult pt raspuns
nu exista testament cu clauza de intretinere.. , testamentul fiind un act pentru cauza de moarte.
Daca o intretineti in schimbul casei, contractul e unul de intretinere.
Nu inteleg de ce povestiti de bunici in primul mesaj, daca nu de averea lui vreti sa intrebati, ci de a fetei lui.
Pentru un raspuns elocvent ar trebuie mai
Multe detalii dar si vizualizarea contractelor: acel testament- daca este conturat; contractul de vanzare dintre parintii dvs si ea etc.
solutia ca acel contract sa fie mai puternic nu este un testament intrucat testamentul poate fi oricand revocat de ea fara motiv.
Proprietate
tapleaua
buna seara ! ma numesc gabi si am o problema am cerut parintilor mei care sunt proprietari pe un teren+ocasa(batrineasca) act de vinzare-cumparare der au spus ... (vezi toată discuția)