avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 471 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Donatie sau act de vanzare cumparare?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Donatie sau act de vanzare cumparare?

Buna ziua.
In urma cu 4 ani tatal meu a decedat. Imediat s-a facut succesiunea intre mine, mama si sora mea. Parintii mei aveau un apartament pe care acum vrem sa-l vindem. Sora mea este si ea proprietara unui apartament. Este casatorita si are doi copii. Mentionez ca este unicul proprietar al apartamentului.
Acum vrem sa vindem apartamentul mamei mele pt ca ei s-au mutat in alta tara. Cum putem face ca mama mea sa intre in posesia apartamentului detinut de sora mea?
Cel mai recent răspuns: Anamaria Plevit , Avocat 18:14, 11 Ianuarie 2012
nu am inteles nimic. Pana la urma cine e proprietarul apartamentului pt care s-a dezbatut mostenirea?
situatia este complicata, si ar fi bine ca sa se studieze actele de catre un avocat, sau sa mergeti la notariatul unde urmeaza a se incheia actele de vanzare si sa va explice ce si cum ;)
Intrebarea era: cum poate sora mea sa-i dea mamei mele apartamentul. Sora mea detine un apartament pe care vrea sa-l dea mamei.
Cesiune de drepturi aceasi parere ca si la celalalt domn cu aceasi intrebare.Este doar o opinie ramane la aprecierea d-voastra.
sa i-l dea
adica sa-i transmita dreptul de proprietate? Prin contract de vanzare cumparare sau donatie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumparare casa de la parinti iulyt iulyt Se poate cumpara apartamentul detinut de mama mea, in care eu si nevasta suntem luati in spatiu? Trebuie facuta dezbaterea mostenirii inainte sau care este ... (vezi toată discuția)
Dreptul de a deveni proprietar chiar daca cei doi proprietari actuali- mama si fostul ei sot nu sunt decedati diamantulalbastru diamantulalbastru Buna ziua, mama mea s-a recasatorit iar acum e divortata din nou, are 2 apartamente - unul din prima casatorie iar cel de-al doilea mostenit de la parintii ei, ... (vezi toată discuția)
Cui apartine camera ? Buna ziua. Mama noastra locuieste de 50 ani intr-o casa cu 3 camere+dependinte in provinicie. O camera a fost data cu acte de catre bunica noastra unei ... (vezi toată discuția)