avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1198 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Impacare vatamare corporala
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Impacare vatamare corporala

Stimati cititori,

Ma intereseaza si pe mine cum anume sa ma impac in cazul unei vatamari corporale?
Are 36 zile medicale si l-am prins cand fura si mai ales imi vandaliza masina.
El a depus plangere cu autor necunoscut dupa 1 luna la parchet desi eu l-am predat Politiei.
Acum sa dispus ca pentru el incepe neinceperea urmaririi penale iar pentru mine ca sunt acuzat de vatamare corporala art 181 alin. 1 C.p.p
Sunt un om cu familie si o pozitie sociala si nu vreau sa ma tarasc in astfel de mizerii, am incercat sa ma impac , dar se pare ca omul e nebun....chiar crede ca e nevinovat acum si mai ales din cauza avocatului care il zapaceste crede ca va castiga o gramada de bani.

Va rog sa ma sfatuiti cum sa bordez problema si daca a-ti mai zuit astfel de cazuri cat sa platit pana la urma.

Am citit foarte mult pe net, m-am informat si am vazut ca puscarie nu voi face dar se pare ca am sanse sa ma aleg cu cazier asta aducand si vinovatia (daca pierd) si ma gandesc sa vand tot ca sa il las cu gura umflata sa vad de unde plateste el avocatul ala smecher.....caci se pare ca stie ce proprietati am ...de asta insista

Multumesc anticipat pentru raspunsuri

Infractiunea de vatamare corporala art.181 CP este o infractiune pentru care atragerea raspunderii penale este conditionata de existenta plangerii prealabile a persoanei vatamate.
Codul de Procedura Penala în art 131 alin 2 face referire la retragerea plangerii prealabile si art 132 alin 1 reglementeaza, impacarea partilor ca modalitate de a inlatura aceasta raspundere.

Pentru a fi linistit ca ati parcurs orice posibilitate de a va impaca puteti recurge la un Mediator.

Legea nr. 192/2006 detaliaza situatiile in care partile pot apela la medire in cazul savirsirii infractiunilor precizate .

Astfel in situatia in care partile isi solutionează conflictul prin procedura medierii inainte de inceperea efectiva a procesului penal in instanta, partea vatamata nu mai poate sesiza pentru aceeasi infractiune, organele de cercetare penala sau instanta de judecata.
Cand procedura medierii este initiata chiar in termenul de introducere al plangerii prealabile la organele în drept, acest termen se suspenda pe durata desfasurarii medierii.
Daca partile aflate in conflict, reusesc sa se împace , adica sa-si satisfaca reciproc toate cerintele si pretentiile, nu mai este necesara implicarea ulterioara a organelor de cercetare penala sau a instantei de judecata.

Medierea prezinta avantajul ca prin retragerea plangerilor sau prin impacarea partilor din conflictele penale , inculpatii nu mai sunt in pericol de a avea inregistrate in cazier faptele penale puse in sarcina lor.

Pe parcursul procedurii atat dvs cat si cealalta parte veti fi asistati de avocatii alesi.

Daca nu se ajunge la nici-un acord intre parti conflictul se va solutiona in instanta. Faptul ca dvs. ati apelat la institutia Medierii va dovedi ca ati incercat sa solutionati conflictul pe calea comunicarii.

Am citit mesajul dumneavoastra si am avut exact acceasi problema cu o vatamare corporala , intradevar eram minor aveam 17 ani si a avut 30 de zile de ingrijiri medicale , eu m-am ales cu o amenda penala in valoare de 10 milioane si platirea serviciului de ambulanta si zilele de spitalizare vre-o 20 de milioane , iar bani nu a vrut sa ia . Chiar daca aveti proprietati multe si el a aflat , ca aveti bani , nu are ce sa va faca ,el ce va cere ( cati bani ) trebuie sa ii justifice pt ceea ce ii cere , el poate sa ceara si 1 miliard ,dar in fata Doamnei/Domnului Presedinte ( Judecator / Judecatoare ) trebuie sa justifice banii pe care ii cere . Aveti tarie maxima si nu va lasati dus de nas , incercati o impacare amiabila si incercati sa ii oferiti vre-un banut , daca vedeti ca nu vrea nu insistati prea mult , nu se merita , pentru ca el e posibil sa ceara si mai mult decat ii oferiti , ganditi-va daca aveti un avocat catusi de putin bun , v-ar putea scoate cu maxim o suspendare . Sper ca v-am ajutat , daca doriti sa ma intrebati ceva legat de cazul pe care l-am avut eu puteti sa ma intrebati . Stima si mult noroc.
domnul Lucian are dreptate, probabil ca daunele nu pot fi asa de mari incat sa se merite sa vindeti proprietati.

totusi, omul probabil se bazeaza pe faptul ca aveti bani si o sa-l platiti pentru a-si retrage plangerea prealabila, astfel incat sa nu riscati un cazier.

sfatul meu : consultati cat de repede un avocat !
Domnilor dragi,

Mersi pentru raspunsuri.
Ei bine deja am gasit o portita sa nu ia nimic....praful de pe toba....am inceput sa pregatesc actele de vanzare.
O sa vand tot sa vedem ce strategie o sa mai aleaga avocatul dansului (este un fost sef parchet pensionar care crede ca inca e pe tarlaua ei)
Am angajat un avocat tanar de perspectiva (zic eu) cu un contract beton pentru dansul numai daca castiga (impacare sau achitare) si anume clauza de succes
Daca pierde munceste degeaba si in plus daca iau peste 1 an imi plateste despagubiri materiale

Mi-a placut cum a pus problema domnul avocat si dupa ce a studiat dosarul (cazul) am ajuns la asemenea contract.

Sper sa exite catri mai multi oameni corecti in Romania asemeni domnului avocat ca altfel o sa ajunga tara asta in faliment.

Vom vedea ce va urma

Inca o data va multumesc si va rog sa nu ezitati in a-mi sugera orce ganditi ca e bine

Cu respect,
Marian Iordache
Nu vreau sa ma bag dar mai mult de 1000-3000 lei nu va lua, deci nu mai vindeti nimic.

Consultati pe

[ link extern ]

ce fel de pedepse se dau in Romania pt. fapte similare. cautati dupa "Vatamarea"

Alte discuții în legătură

Medierea in cazul unui accident de munca, soldat cu victime (incapacitate temporara, invaliditate, deces, accident colectiv) POPA GHEORGHE POPA GHEORGHE Daca in cazul unui accident de munca, soldat cu victime, in urma intocmirii procesului verbal de cercetare, dosarul ajunge la parchet, este posibila medierea ? ... (vezi toată discuția)
Vatamare corporala grava justis justis in caz de vatamare corporala grava se poate da ca pedeapsta inchisoare cu suspendare? Sau mai bine zis care poate fi pedeapsa minima? Poate exista impacarea ... (vezi toată discuția)
Reclamatie impotriva unor lovituri adi.ene adi.ene Buna ziua! In data de 15 mai am fost la o petrecere care a avut loc la o cabana , iar acolo am fost lovit aproape fara niciun fel de motiv de o persoana. De ... (vezi toată discuția)