Am si eu o intrebare, aseara am fost oprita de un politist in Pitesti(deja ma pregateam sa scot toate actele sa i le arat....) care mi-a cerut decat buletinul, a inceput sa-mi ia datele, iar la sfarsit mi-a zis sa semnez ca martor că un alt sofer de era deja oprit acolo e baut si ca nu a purtat centura......eu am refuzat categoric sa semnez intrucat nici nu vazusem ca nu a purtat el centura, si nici nu stiu daca respectivul era baut(nu avea sa-i puna echilotestul)....si nici nu vroiam sa fiu chemata mai apoi, prin tribunale, pe la politie..... In fine....nu am semnnat, iar politistul mi-a zis ca o sa primesc o amenda mare prin posta.....
Intrebarea mea este....pot sa primesc amenda pt ca nu am vr sa semnez ca martor?
Multumesc.
Avand in vedere faptul ca dvs. nu puteati sustine toate acele acuzatii, nu puteati semna ca martor ocular. Poate agentul constatator dorea sa semnati in calitate de martor asistent, privind refuzul contravenientului de a semna procesul verbal de contraventie. Sunt chestiuni distincte. Nu cred ca veti primi nici o amenda. In sens contrar, o veti contesta in instanta.
Nimeni nu va poate obliga sub nici-o forma sa semnati ca martor pt ceva ce nu ati vazut, mai ales ca dupa cum sustineti politistul nu avea instrumentul cu care sa-i ia proba etilotest