avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 990 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA registru intracomunitar
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

registru intracomunitar

O societate care este neplatiroare de TVA si importa marfa in valoare de 5000 EUR din Ungaria necesita inregistrarea in Registru Intracomunitar
Cel mai recent răspuns: xerxes , utilizator 18:58, 22 Martie 2012
Pai prestarile servicii ma intereseaza pe mine.
Adica, daca o firma din Rwanda, China, SUA, sau orice alta tara din afara UE imi presteaza un serviciu si-mi elibereaza o factura pentru a putea plati acest serviciu, mai trebuie sa ma inscriu pe undeva sau doar ma duc pur si simplu cu factura la contabila sa o treaca pe cheltuieili?
nu trebuie sa va inscrieti nicaieri in cazul serviciilor extracomunitare.

atentie insa! conform art. 1 din OMFP nr. 1415/2007

Persoanele juridice romane, beneficiare ale unor prestari de servicii de natura activitatilor de lucrari de constructii, de montaj, activitatilor de supraveghere, activitatilor de consultanta, de asistenta tehnica si a oricaror alte activitati, executate de persoane juridice sau fizice straine nerezidente, au obligatia sa inregistreze contractele incheiate cu acesti parteneri la organele fiscale teritoriale in a caror raza persoanele juridice romane isi au domiciliul fiscal, conform legii.
Ultima modificare: Joi, 22 Martie 2012
xerxes, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Import export extracomunitar hope2011 hope2011 Buna ziua, Am urmatoarea situatie: firma din Romania importa bunuri de la un partener dintr-o tara extracomunitara si le exporta catre alt partener din ... (vezi toată discuția)
Importuri extracomunitare PracticMan PracticMan Buna ziua, Fac parte dintre \"victimele\" recesiunii economice prin care trece Romania de ceva vreme. Dupa ce am lucrat douazeci de ani la o multinationala au ... (vezi toată discuția)
Pfa norma venit - prestari servicii extracomunitare gygy83 gygy83 Buna ziua, Sunt PFA la norma de venit, inregistrat in Registrul Operatorilor Intracomunitari. Prin urmare, facturez in Romania folosind CIF-ul fara RO si in ... (vezi toată discuția)