avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 874 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract colectiv de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract colectiv de munca

Buna ziua,
Stiu ca de curand a fost publicat in MO HG 1260/2011 care prevede sectoarele de activitate din economia nationala pentru care se pot negocia si incheia contracte colective de munca.
Eu lucrez la o firma al carei sector de activitate este cel financiar. Inainte, aceasta se raporta la CCMUN, iar in prezent nu mai exista alt contract la nivel de ramura sau unitate.
Ce nu am inteles este daca e obligatoriu ca firmele care activeaza in sectoarele prevazute de HG sa semneze un contract colectiv de munca, sau este lasat la latitudinea lor?
Va multumesc.

Cel mai recent răspuns: Ayana1 , utilizator 13:26, 11 Ianuarie 2012
Nu este obligatirie incheierea de contracte de munca, chiar daca in HG sunt prevazute sectoarele de activitate in care se pot incheia ccm ... in acest sens, art. 128 (1) din Legea nr.62/2011 prevede ca, contractele colective de munca se pot negocia la nivel de unitati, grupuri de unitati si sectoare de activitate.
Multumesc mult pentru raspunsul prompt.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Coeficienti de ierarhizare in 2012 anca.d anca.d Buna ziua! Spuneti-mi va rog, avand in vedere ca s-a modificat salariul minim brut pe tara garantat in plata, care sunt coeficientii de ierarhizare in ... (vezi toată discuția)
Compensare 15%...nu mai este valabil ? roxanne^^ roxanne^^ Buna ziua, Conform Contractul Colectiv de Munca Unic la Nivel National 2011-2014/ art.66 , angajatorul ar trebui sa acopere cei 15%, ca diferenta dintre ... (vezi toată discuția)
Legea speciala a contractelor de munca colective Hobitzi Hobitzi Nu mai exista CCM la nivel de Ramura si Unitate?Dupa ce contracte functionam atunci?A aparut legea speciala a Contractelor Colective? (vezi toată discuția)