avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1676 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort impartire credite bancare
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort impartire credite bancare

buna ziua
Cazul este urmatorul:un divort in urma unei casatorii lungi din care a rezultat un copil - de 23 ani - sotii au 1 credit pt casa in valoare de 50000 euro si unul pt nevoi personale de 20000 euro. Cum se poate face partajul in acest caz, cu astfel de datorii ? se pot imparti si bunurile - casa , masina, etc - in doua, dar si creditele( unul este pe numele ei celalat pe numele lui). trebuie neaparat un avocat in acest caz de divort sau daca se inteleg nu mai este cazul? sau daca ramane cate un credit la fiecare trebuie sa ramana si cu bunul pentru care a facut creditul?
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 21:50, 11 Ianuarie 2012
da, insa indiferent ca isi permite sau nu prin partaj aceste datorii se impart in mod egal nu? E un caz in care trebuie neaparat avocat, chiar daca ei se inteleg ca fiecare sa ramana cu jumatate din datorii si jumatatae din bunuri?
Pai unul dintre ei nu isi permite sa ramana cu jumatate inteleg... Avocat trebuie numai daca cei doi nu stiu cum sa procedeze si au neclaritati.
Pana la avocat, o sa-i manance taxa de timbru...
macar o consultatie le-ar fi de ajutor sa vada care e situatia si in ce masura sa se faca impartirea acum sau mai tarziu.
multumesc mult opentru raspunsuri. Cat inseamna taxa de timbru? cam cu cati bani sa se pregateasca pentru taxa asta, dar pt un eventual avocat?
N-am de unde sti, depinde ce mai e de impartit, calea pe care o aleg.
Avocatul isi stabileste singur onorariile si le negociaza cu clientul, nu pot ghici cam pe la ce avocat se vor duce...
ok, inteleg ( din ce am cautat pe-aici) ca taxa de timbru este de 3% din valoarea bunurilor impartite. dar daca se inteleg asupra impartirii acestora, si semneaza defalcarea acestora cu acordul lor, inteleg ca aceasta taxa nu mai e obligatorie ci se va plati o taxa fixa de 19 lei? e corect ce am gasit?

Alte discuții în legătură

Impartire credite drmon drmon buna ziua, in anul 2014 am facut o refinantare la toate creditele mele si ale sotului. pe aceasta refinantare eu sunt titular iar el e co--debitor. daca ... (vezi toată discuția)
Partaj - imobil achizitionat cu credit ContSters359495 ContSters359495 Sunt in partaj cu fostul sot , am avocat dar nu prea am inteles mai nimic din ceea ce mi a explicat , a promis ca i mi poate obtine 3/4 din val locuintei. ... (vezi toată discuția)
Partaj credit? Dalba Dalba Va rog sa-mi dati si mie un sfat: Eu si sotul meu am luat un credit de nevoi personale cu ipoteca( ipoteca fiind chiar apartamentul parintilor mei). Banii pe ... (vezi toată discuția)