avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 756 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... sindicate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

sindicate

Buna,

Am o nelamurire in privinta sindicatelor:
Nu am semnat nici o cerere de adeziune,insa am devenit sindicalist fara acordul meu,lunar retinandu-mi-se o anumita suma de bani.Vreau sa stiu daca e legal ca cineva sa imi retina cotizatie, fara sa fiu intrebat si fara sa semnez vreo cerere de adeziune.
Mentionez ca sunt si angajati care nu li se retine aceasta suma,desi nefiind sindicalisti beneficiaza de aceleasi drepturi.
Si inca ceva,membrii conducerii pot sa fie membrii de sindicat si sa beneficieze de drepturile organizatiei?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:47, 10 Ianuarie 2012
puteti sa faceti cerere e retragere din sindicat.
Faceti un memoriu catre conducerea unitatii , in care le explicati sa nu va mai opreasca cotizatia pentru sindicat intrucat nu sunteti membra a acestei a... de asemenea, adresati-va sindicatului pentru restituirea cotizatiei de sindicat oprita ilegal ... in caz contrar, va puteti adresa instantei de judecata pentru recuperarea sumelor oprite ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retragere salariat din sindicat romeonegoita romeonegoita Sunt salariat la CFR Calatori si doresc retragerea din sindicat, deoarece acesta nu ma reprezinta. (vezi toată discuția)
Inscrisuri forsyte forsyte Cum pot demonstra calitatea de memebru al unui sindicat, in instanta . Este suficienta declaratia unui lider sindical ? Multumesc . (vezi toată discuția)
Cotizatie sindicat conete conete sunt membru de sindicat la o societate privata ,mi se opreste cotizataia pe statul de plata. Pot sa schimb asta sau este obligatoriu. Daca ma retrag din ... (vezi toată discuția)