avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 740 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... retragere salariat din sindicat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

retragere salariat din sindicat

Sunt salariat la CFR Calatori si doresc retragerea din sindicat, deoarece acesta nu ma reprezinta.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:53, 19 Februarie 2017
Buna ziua,
Da, va puteti retrage.
Retracerea din sindicat se face în conformitate cu art.3 din Legea dialogului social nr. 62/2011 unde se stipulează libertatea de afiliere.
O simplă cere este suficientă.
Ca fost preşedinte de sindicat vă recomand să nu părăsiţi organizaţia. Nu aveţi nimic de pierdut, dar de câstigat, da.
Schimbând locul de muncă, fără să fi semnat vreo adeziunie mi-a fost reţinută cotizaţia.
Nefiind sindicalist, o instanţă clujeană a deciz irevocabil că sindicatul mă reprezintă.X-(
Potrvit art.3 alin.3 din Legea 62/2011 , nicio persoană nu poate fi constrânsă să facă sau să nu facă parte, să se retragă sau să nu se retragă dintr-o organizaţie sindicală.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retragere din sindicat ancfd ancfd Va rog sa-mi spuneti daca ma pot retrage dintr-un sindicat in care nu ma regasesc si nu vreau sa mi se mai retina cotizatie. ... (vezi toată discuția)
Sindicat crisspwi crisspwi buna as dori sa stiu daca se poate infiinta un sindicat al soferilor de tir din toata tara si cum se poate realiza asa ceva care ar fi pasi pentru realizarea ... (vezi toată discuția)
Retragere din sindicat catalinstefan2 catalinstefan2 Sunt functionar public in cadrul unei Primari. Începând cu data de 01.01.2012 am facut cerere de retragere din sindicat urmând să m-ă înscriu in alt ... (vezi toată discuția)