avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 824 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Retinerea in mod abuziv a 1/3 dintr-un salariu deja ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Retinerea in mod abuziv a 1/3 dintr-un salariu deja injumatatit

Cum sa procedez impotriva unei banci ( banca la are am contul de salariu) care imi retine 1/3 din salariul asupra caruia se aplica deja o retinere de 1/2, care nu a vrut sa ia in seama dovada data de catre angajator( institutie bugetara), conform careia se arata ca salariul are deja o retinere de 1/2 din el. Mentonez ca angajatorul a trimis catre executorul respectiv ( executor al altei banci) dovada de retinere, dar nu s-a primit nici un raspuns. Banca retine in urma venirii unei hartii cu titlu executoriu, dar venit dupa injumatatirea salariului.
Cel mai recent răspuns: valisanda , utilizator 18:24, 11 Ianuarie 2012
din salariu se poate retine maxim 1/2 indiferent citi creditori au infiintat poprirea. depuneti conetstatie la forma de executare in termen de 15 zile de cind vi se opreste o suma mai mare de 1/2 din salariu.
Au trecut cele 15 zile, intru acum in a 3 luna in care va face retinerea. La acea data nu eram in tara, banca neputand prin telefon sa-mi dea unele detalii
Ultima modificare: Marți, 10 Ianuarie 2012
valisanda, utilizator

Cum sa procedez impotriva unei banci ( banca la are am contul de salariu) care imi retine 1/3 din salariul asupra caruia se aplica deja o retinere de 1/2, care nu a vrut sa ia in seama dovada data de catre angajator( institutie bugetara), conform careia se arata ca salariul are deja o retinere de 1/2 din el. Mentonez ca angajatorul a trimis catre executorul respectiv ( executor al altei banci) dovada de retinere, dar nu s-a primit nici un raspuns. Banca retine in urma venirii unei hartii cu titlu executoriu, dar venita dupa injumatatirea salariului.
Mentionez ca sunt in a 3 luna in care se va face aceasta retinere, deci numai poate fi vorba de acea contestatie care trebuia facuta la 15 zile.

As dori un raspuns daca se poate cat mai complet sau ce variante pot sa mai existe.
Multumesc mult

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retinerea a 1/3 din contul de salarii, in cazul in care pe saariu sunt deja retineri de 1/2 valisanda valisanda Este corecta ca banca sa-mi retina 1/3 din salariu , daca eu i-am prezentat de la unitate, semnata, parafata o hartie care arata ca deja mi se opreste 1/2 ... (vezi toată discuția)
Va rog ajutati-ma cu un raspuns ! valisanda valisanda Cum imi pot lua banii inapoi pe care banca la care am contul de salarii mi i-a virat catre o alta banca la care am estanta, bani pe care au zis ca nu ii vor ... (vezi toată discuția)
Dificultati la ridicarea popririi selected selected Buna ziua. Am o problema cu bancile :D . Am poprire pe contul curent pentru un titlu executoriu. Angajatorul a primit si el titlul executoriu si mi-a retinut, ... (vezi toată discuția)