avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 588 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Drepturile salariale castigate in instanta se ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Drepturile salariale castigate in instanta se impoziteaza?

Buna seara,

Cine ma poate ajuta sa mi spuna daca drepturile salariale castigate in instanta cu titlu executoriu (ma refer la ce vom primi anul acesta 5%) se vor impozita?
Care este baza legala?

Multumesc tuturor si pentru ca sunt prima data pe anul acesta pe site, va doresc un LA MULTI ANI cu multa sanatate!
Ultima modificare: Marți, 10 Ianuarie 2012
ContSters195628, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters195628 , utilizator 20:43, 10 Ianuarie 2012
art.55 (2) C.fisc : Regulile de impunere proprii veniturilor din salarii se aplică şi următoarelor tipuri de venituri, considerate asimilate salariilor:
...
j^1) sume reprezentând salarii sau diferenţe de salarii stabilite în baza unor hotărâri judecătoreşti rămase definitive şi irevocabile, precum şi actualizarea acestora cu indicele de inflaţie;
......
Multumesc mult!
o seara placuta!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dobanda legala la drepturi salariale din hotarari judecatoresti covmela covmela Printr-o hotarare judecatoreasca s-au castigat drepturi salariale, actualizate cu indici de inflatie si dobanda legala calculata de la data intoducerii ... (vezi toată discuția)
Drepturi salariale sau nu gheorghe3509 gheorghe3509 Ajutoarele la trecerea în rezervă, sunt considerate drepturi de natură salarială? Da sau nu? Codul Fiscal nu le cuprinde, sau nu am văzut eu... Întreb ... (vezi toată discuția)