avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 459 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Imobil vandut inaintea unei executari silite
Discuție deschisă în Executare silită

Imobil vandut inaintea unei executari silite

Buna seara,

Va deranjez cu o intrebare; in urma cu o luna am vandut un imobil unei persoane fizice, acesta s-a intabulat pe noul proprietar, totul a decurs normal. Acum cateva zile am primit o somatie de plata din partea unui executor judecatoresc pentru un credit neplatit la care am fost girant, in calitate de persoana fizica. Totodata, mi s-a poprit si contul de salarii. Referindu-ma strict la imobilul vandut, acesta poate fi afectat de aceasta executare silita avand in vedere ca este deja intabulat pe noul proprietar?

Va multumesc!
Daca sunteti sigura ca nu ati fost notificata inaintea vanzarii, nu e nici o problema.
Cu toata intabularea, daca ati fi vandut dupa notificare, creditorii puteau ataca vanzarea.

Am primit doua notificari, prima (comunicare) cu privire la poprirea pe conturi si a doua (somatie) legata de acel imobil. Somatia cu privire la imobil s-a facut dupa vanzarea/intabularea imobilului.
Ultima modificare: Miercuri, 11 Ianuarie 2012
gi-jane2, moderator
De cand aveati cunostiinta despre imposibilitatea de plata a beneficiarului creditului?
Daca exista dovezi in conditiile legii referitor la intentia de invocare fictiva a starii de insolvabilitate de catre girant,exista posibilitatea ca partea interesata cu scopul legitim de recuperare credit ,sa solicite instantei de judecata sa pronunte hotarare de revocare a contractului de vanzare-cumparare a imobilului care putea fi dedus executarii
Imobilul a fost achizitionat de catre noul proprietar prin programul Prima Casa. Demersurile de vanzare au inceput cu mult timp inainte sa aflu de aceasta problema. Ajuta oare sau ar fi bine sa consult un avocat?
Oricand ajuta sa discutati cu un avocat, dar pana atunci vad ca nu raspundeti la obiect: ati fost notificat de executor bancar/judecatoresc inainte sau dupa vanzare?
Inainte inseamna ca aveti de ce sa va temeti, dupa nu. End of story.

Alte discuții în legătură

Executare dubioasa bianca12 bianca12 Buna. As dori sa stiu daca un imobil, respectiv casa, poate face obiectul executarii silite, in conditiile in care imobilul respectiv a fost instrainat, pe ... (vezi toată discuția)
Impozit pe executare silita ContSters96141 ContSters96141 Parintii mei au girat acum 4 ani o firma cu apartamentul. Intre timp aceasta a dat faliment si banca a executat anul trecut apartamentul. Parintii au primit o ... (vezi toată discuția)
Referitor executare silita iuly2707 iuly2707 Am o mare problema: am un credit unde am restante la plata ratelor si am fost contactata de catre o firma de avocatura care se ocupa cu recuperarea debitelor ... (vezi toată discuția)