avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 808 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Imobil vandut inaintea unei executari silite
Discuție deschisă în Executare silită

Imobil vandut inaintea unei executari silite

Buna seara,

Va deranjez cu o intrebare; in urma cu o luna am vandut un imobil unei persoane fizice, acesta s-a intabulat pe noul proprietar, totul a decurs normal. Acum cateva zile am primit o somatie de plata din partea unui executor judecatoresc pentru un credit neplatit la care am fost girant, in calitate de persoana fizica. Totodata, mi s-a poprit si contul de salarii. Referindu-ma strict la imobilul vandut, acesta poate fi afectat de aceasta executare silita avand in vedere ca este deja intabulat pe noul proprietar?

Va multumesc!
[folositi va rog, butonul "raspunde" ]

Somatia de plata, cu privire scoaterea la vanzare prin licitatie publica a imobilului, a fost emisa in data de 30 Decembrie, vanzarea efectiva a acestuia a fost in data de 22 Decembrie.

Later edit
Precizez ca, imobillul fiind achizitionat prin programul Prima Casa, a existat un antecontract de vanzare/cumparare incheiat la inceputul lunii Noiembrie.
Ultima modificare: Miercuri, 11 Ianuarie 2012
gi-jane2, moderator
Doamna, indiferent de data primirii somatiei, avand in vedere ca aveati acea datorie la data vanzarii, exista riscul prezumtiv de a se solicita desfiintarea vanzarii pentru ca ar fi facuta in frauda creditorilor.
Sansele sa se admita o astfel de actiune tind dramatic catre zero, ma bazez pe solutiile date deja in spete similare.

Eu cred ca puteti fi linistita.

daca vor promova o astfel de actiune, contactati un avocat. ma indoiesc sincer ca o vor face.

Succes !
Ultima modificare: Joi, 12 Ianuarie 2012
gi-jane2, moderator
Manone_BM a scris:


Am primit doua notificari, prima (comunicare) cu privire la poprirea pe conturi si a doua (somatie) legata de acel imobil. Somatia cu privire la imobil s-a facut dupa vanzarea/intabularea imobilului.




si prima comunicare ce data are?
Prima notificare este facuta tot dupa vanzare, diferenta de 2 zile.
Manone_BM a scris:

Imobilul a fost achizitionat de catre noul proprietar prin programul Prima Casa. Demersurile de vanzare au inceput cu mult timp inainte sa aflu de aceasta problema. Ajuta oare sau ar fi bine sa consult un avocat?



si ati prmit deja banii...prin programul prima casa/transfer
i-ati scos..si..


aparent pare ca nu prea..desi undeva nu merge...:)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare dubioasa bianca12 bianca12 Buna. As dori sa stiu daca un imobil, respectiv casa, poate face obiectul executarii silite, in conditiile in care imobilul respectiv a fost instrainat, pe ... (vezi toată discuția)
Impozit pe executare silita ContSters96141 ContSters96141 Parintii mei au girat acum 4 ani o firma cu apartamentul. Intre timp aceasta a dat faliment si banca a executat anul trecut apartamentul. Parintii au primit o ... (vezi toată discuția)
Executare silita pentru neplata credite? Anghel Liviu Anghel Liviu Am doua credite pe nevoi personale la doua banci de 20 de mii de euro pe 10 ani.Am platit timp de trei ani jumate,dar acum nu mai pot plati ptr ca nu mai am ... (vezi toată discuția)