Fratele meu in varsta de 20 de ani a fost implicat intr-un accident de masina care s-a incheiat cu dauna totala. El conducea masina parintilor unui prieten de-al lui cu o alcoolemie de 0.2%.
Casco a decis ca proprietarii masinii sa fie despagubiti, iar cu fratele meu vor sa rezolve problema pe cale amiabila, in condiitile in care parintii se angajeaza sa-i plateasca despagubirea in rate lunare.
Intrebarea mea este "Ce se va intampla din punct de vedere legal daca ei refuza sa-i plateasca datoria? Cum va recupera Casco banii de la un student fara nici un venit sau proprietate?".
Se va face o actiune de regres si va fi actionat in instanta pentru recuperarea prejudiciului. Costurile vor fi semnificativ mai mari in acest caz si se poate ajunge pana la executarea silita. Este de preferat sa mergeti in continuare in baza intelegerii pe cale amiabila cu societatea de asigurari si sa isi ia un angajament de plata. Astfel costurile sunt minime.... nu uitati... au departamente care se ocupa special de actiunile in instanta.... au timp... au oameni... deci nu au cum sa iasa in pierdere .... totul se recupereaza mai devreme sau mai tarziu.
Executare silita a ce, nu are nici o proprietate pe numele lui. Sunt convinsa ca societatea de asigurari va castiga in instanta, insa nu mi-e clar cum ar putea el sa plateasca daca nu are venit?
Corect mi s-ar parea sa i se blocheze o suma lunara in momentul in care va fi angajat, dar pana atunci ce ar putea sa faca?
O eventuala hotarare judecatoreasca investita cu formula executorie,ar putea fi demarata impotriva bunurilor mobile/imobile/conturi/drepturi salariale aflate in evidenta debitorului,prezente si viitoare
Executarea silita se poate derula pe parcursul mai multor ani,conitionat de interesul asiguratorului
Daca debitorul nu se afla cu bunuri ce pot fi deduse executarii,executorul bancar/
judecatoresc va constata si va consemna situatia de fapt
In general astfel de procese sunt destul de lungi si anevoioase... tocmai de aceea costurile ulterioare sunt mult mai mari. Se va lua in calcul cuantumul pagubei + penalizari + cheltuieli de judecata. In ceea ce priveste propririle sau executarile.... nu va fi mereu student fara venituri.... iar un astfel de proces dureaza.
Executare silita
mihai62
Executare silita pentru suma de 2000eur.Biroul executorilor jud. m-a somat sa predau,in original,Cartea de identitate si Certificatul de inmatriculare al ... (vezi toată discuția)