avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 737 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... NU pot sa scot pe cineva afara din propriul meu ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

NU pot sa scot pe cineva afara din propriul meu apartament?

Anul trecut am cumparat un apartament de la o doamna care era nevoita sa il vanda...ea trebuind sa dea cota parte din acest apartament altei persoane. Neavand bani...apartamentul i-a fost pus sub sechestru si trebuia sa fie vandut la licitatie. Eu am cumparat acest apartament prin programul prima casa, si am hotarat sa o las pe doamna de la care l-am cumparat, sa locuiasca in continuare in apartament cu mine. Doamna respectiva a inceput sa faca nereguli prin apartament, sa se comporte urat si am hotarat sa ii spun sa paraseasca apartamentul. Insa din auzite am inteles ca ea ar putea sa ma dea pe mine ca si proprietara al apartamentului in judecata...NU inteleg de ce, deoarece apartamentul este pe numele meu cu acte in regula. Precizez ca doamna respectiva are inca domiciliul pe adresa apartamentului. Va rog sfatuiti-ma ce sa fac deoarece nu mai suport, mai ales ca eu am rata la acest apartament pe 30 de ani. Multumesc
Cel mai recent răspuns: ifrimgeorge , utilizator 22:13, 13 Ianuarie 2012
Pe cale de ordonanta presedintiala, solicitati evacuarea (masura este una vremelnica,efectele acesteia se intind pana la ramanerea definitiva a hotararii judecatoresti cu privire la procesul ce va fi transat pe calea dreptului comun ).

Judecata va avea loc de urgenta si cu precadere , chiar fara citarea partilor.Hotararea este atacabila cu recurs, in termen de 5 zile de la pronuntare.

Stimată doamnă,

Eu nu vă sfătuiesc să demarați o acțiune de ordonanță presedințială, ci exclusiv una de evacuare de drept comun.

Motivul este că ordonanţa președințială se poate cere numai pentru luarea unor măsuri urgente şi temporare, care dacă nu s-ar adopta ar determina anumite prejudicii ireversibile.

Din punctul meu de vedere, nu regăsesc aceste motive aplicabile în speța dvs.

Vă invit să vă uitați și pe cele discutate aici:
www.avocatnet.ro/content/for...

Cu stimă.
Este necesar sa deschideti proces pentru evacuare.
Pe cale de ordonanta nu prea cred ca sunt sanse...
Mergeti cu actele la avocat pentru analizarea lor.
Se confirma (din pacate!) principiul ca nicio fapta buna nu va ramane nepedepsita.
Nu inteleg de ce ati acceptat sa o lasati sa locuiasca in continuare cu dvs.? Aveti cumva in contract o cauza de abitatie viagera? Ca daca este asa... nu aveti nicio scapare.
Spuneti ceva de "nereguli prin apartament". Aceste nereguli echivaleaza cu distrugerea?
Ultima modificare: Joi, 12 Ianuarie 2012
Lulica, utilizator
Cred că e mai simplu să investiţi cu formulă executorie actul de adjudecare şi să procedaţi la evacuare, întrucât acesta este titlu executoriu împotriva debitorului, art.516 CPC. Doar executorul la care mergeţi pt evacuare să aibă grijă să ceară acordul instanţei de executare pt acces în imobil, întrucât titlul executoriu nu este hotarâre judecătorească. ªi va fi necesar să aşteptaţi primăvara.....

Alte discuții în legătură

Evacuare sot neproprietar Trifan Bogdan Trifan Bogdan Cum trebuie procedat pentru evacuarea sotului nepropriate in caz de divort? O doamna a introdus cerere de divort si pe langa desfacerea casatoriei doreste ca ... (vezi toată discuția)
Evacuare fortata Am si eu o intrebare destul de urgenta ! Un executor judecatoresc poate evacua silit pe fostul proprietar al unui apartament adjudecat la licitatie de un ... (vezi toată discuția)
Divort bibidoaica bibidoaica buna seara ,fiti amabili am si eu o intrebare sunt casatorita de 13 ani acum vreau sa divortez ,dar datorita faptului ca sotul meu este destul de recalcitrant ... (vezi toată discuția)