avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 476 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Proces verbal cu date gresite
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Proces verbal cu date gresite

Buna ziua!

Am si eu o problemape care as vrea sa o supun atentiei dvs:
In cursul zilei de ieri, 10.01.2012 am fost oprit de un politist pe raza judetului Ilfov care mi-a ridicat permisul de conducere. Problema este ca pe procesul verbal intocmit acesta a inscris gresit atat CNP-ul cat si numarul de inmatriculare al masinii. As vrea sa stiu ce sanse sunt ca PV sa fie declarat nul si sa-mi recuperez permisul si care ar fi pasii de urmat in acest sens.

Va multumesc mult,
Razvan Shulea
Cel mai recent răspuns: Alina Borza , Avocat 08:21, 17 Ianuarie 2012
Daca v-a identificat in mod gresit agentul constatator, procesul-verbal este gresit. Un element de identificare al persoanei fizice este CNP, care inscris gresit echivaleaza cu neidentificare, fapt ce atarge nulitatea absoluta a procesului-verbal. De asemenea daca nu s-a mentionat numarul corect al autoturismului implicat in savarsirea contraventiei, fapta nu a fost descrisa corect, constituind astfel un alt motiv de nulitate. Trebuie sa formulati plangere contraventionala in termen de 15 zile de la data cand vi s-a comunicat procesul-verbal de contraventie. Daca l-ati primit ieri, termenul curge de ieri. daca nu ati primit ieri procesul-verbal, refuzand primirea, vi se va comunica prin posta, trebuind sa asteptati primirea lui la domiciliul. Din ziua in care veti primi acasa procesul-verbal curge termenul de 15 zile.
Va multumesc pentru promptitudine!

Cu stima,

Razvan SHulea
Instanta v-a hotari daca aveti dreptate sau nu ( si eu zic ca osa aveti ) dar pt asta va trebui sa depuneti contestatia la parchetul de pe raza organului de politie care v-a sanctionat.
Adrian.Tudor a scris:
Instanta v-a hotari daca aveti dreptate sau nu ( si eu zic ca osa aveti ) dar pt asta va trebui sa depuneti contestatia la parchetul de pe raza organului de politie care v-a sanctionat.

Domnule Tudor, repet: plangerea contraventionala nu se depune la parchet, ci la judecatoria in a carei circumscriptie a fost savarsita contraventia (art. 32, alin. 2 din OG nr. 2/2001 privind regimul juridic al contraventiilor).
Art. 32
(1) Plangerea insotita de copia de pe procesul-verbal de constatare a contraventiei se depune la organul din care face parte agentul constatator, acesta fiind obligat sa o primeasca si sa inmaneze depunatorului o dovada in acest sens.
(2) Plangerea impreuna cu dosarul cauzei se trimit de indata judecatoriei in a carei circumscriptie a fost savarsita contraventia.
(3) Plangerea suspenda executarea. Plangerea persoanelor prevazute la art. 31 alin. (2) suspenda executarea numai in ceea ce priveste despagubirea sau, dupa caz, masura confiscarii.
buna ziua din nou!

as vrea sa intreb.. cam care este suma ceruta de un avocat pt a face plangerea contraventionala si a scoate certificatul de grefa. Recunosc ca am solicitat ajutorul unui avocat care mi-a solicitat o suma, insa platibila doar in cazul in care actiunea are castig de cauza. In caz ca voi castiga as avea dreptul sa solicit aceasta suma, drept cheltuieli de judecata de la politia romana. Recunosc ca nu am mai auzit de o asa "procedura". Imi poate confirma cineva ca aceste lucruri sunt in practica avocatiala in RO?

Multumesc mult,
Razvan

Alte discuții în legătură

Buna ziua! am primit o amenda de la politia locala in urma unei ... BogdanStefan1 BogdanStefan1 Buna ziua! Am primit o amenda de la Politia Locala Constanta in urma unei \'dispute\' (daca o pot numi asa) cu un politist local pe baza ca am intrat intr-o ... (vezi toată discuția)
Permis suspendat yonut78 yonut78 buna seara.am o intrebare rog care poate sa ma ajute.mia suspendat permisu pentru ca nu am acordat prioritate le 2 pietoni. dar mentionez ca cei 2 pietoni au ... (vezi toată discuția)
Neacordare de prioritate pietoni TANASE ILEANA TANASE ILEANA Ma aflam in trafic,pe o strada cu o singura banda de mers.La o trecere de pietoni,nu am oprit auto sa acord prioritate pt. ca pietonul se afla pe trotuarul din ... (vezi toată discuția)