avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 917 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... onorariu avocat
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

onorariu avocat

Plangere penala finalizata cu nup la parchet reclamantul contesta decizia ,dosar trimis la jud. de sector sectia penala Partile din proces: petent nume prenume ,intimat nume prenume [astfel apar pe site] care .sant de fapt un proprietar care reclama o suma nejustificata trecuta pe lista de intretinere de administrator si cealalta parte administratorul.Este corect ca adminisratorul sa achite onorariul avocat aparare din fondul asoc. de proprietari?
Cel mai recent răspuns: arockz , utilizator 13:20, 13 Ianuarie 2012
~ Conținut șters la cerere ~
tomasso a scris:

Este corect ca adminisratorul sa achite onorariul avocat aparare din fondul asoc. de proprietari?

Reprezentantul legal al asociatiei de proprietari este presedintele acesteia
Administratorul de imobil are calitatea de angajat al asociatiei de proprietari si are limita de competenta de a duce la indeplinire deciziile AG ,ale presedintelui si comitetului executiv
Astfel,administratorul de imobil nu poate dispune de la sine putere repartizarea de cote individuale din c/v onorariu avocat,fara acordul din partea presedintelui de asociatie de proprietari
Nu ati precizat concret daca petentul proprietar a formulat plangere impotriva asociatiei de proprietari reprezentata prin administrator de imobil sau daca plangerea este indreptata impotriva persoanei fizice care desfasoara activitatea de administrare imobil
Situatia este delicata pentru ca
-daca plangerea vizeaza administratorul de imobil,petentul proprietar se va confrunta cu situatia in care instanta va constata ca intre cei doi nu existe raport ,respectiv administratorul de imobil nu detine calitatea procesuala activa in raport de petentul-proprietar ;onorariu avocat eventual poate fi impus la plata ,avand drept temei legal hotararea irevocabila a instantei care obliga petentul la plata onoraroi avocat;
- daca plangerea vizeaza strict persoana fizica care desfasoara activitatea de administrare imobil ,pe cale de consecinta este o cauza intre doua persoane fizice,situatie in care nu poate fi implicata responsabilitatea asociatiei de proprietari,respectiv nu poate fi impusa la plata c/v onorariu aparator ,intr-o cauza ce priveste 2 persoane fizice
Ce pot aduga cu certitudine este ca pe site-ul jud. de sector, la dosar apare ca petent numeie si pronumele persoanei iar la intimat la fel numele pronumele persoanei nu apare nicaieri asoc. de propr. bloc... iar la obiect dosar, plangere impotriva rezolutiilor procuror de nup....La primul termen,amanare.
In situatia in care plangerea este impotriva adm. de imobil, asociatia fiind reprezentata de presedinte de ce e nevoie neaparat de un avocat ?
Nu numai administratorul sau presedinte au nevoie de avocat, ci orice cetatean care este implicat intr-un litigiu are nevoie de consilierea unor oameni calificati in domeniu.
Asa cum intr-o asociatie, chiar daca este angajat un administrator, poate fi nevoie si de un electrician, un instalator, un liftier, un fochist, dupa caz.
Cred ca dumnaevoastra sugerati ca administratorul sau presedintele sa mearga in instanta fara a apela la avocat, adica sa se reprezinte singuri. Cate odata este posibil, daca acel administrator sau presedinte au pregatire juridica sau experienta capatata in procese pe langa avocati, printre magistrati si grefieri. Dar sunt destui ingineri, muncitori, econoimisti, tehnicieni s.a.m.d. care-s administratori sau presedinti de asociatii.
Pe de alta parte, daca afectati doar cateva minute pe zi stirilor, o sa vedeti ca in toate procesele mediatizate, avocatii sunt alaturi de persoanele actionate in instanta, chiar daca acestia sunt magistrati.
Adica daca un fost magistrat, cand ajunge sa fie anchetat, isi angajeaza avocat sau o echipa de avocati, de ce un administrator sau presedinte de asociatie sa nu-si angajeze avocat!?

Alte discuții în legătură

rea-credinta;;? Manole Dumitru Manole Dumitru Daca o persoana juridica (Asociatie de Proprietari) este chemata in judecata, si este cazuta in proces (reclamantul castiga, fiind persoana fizica), Persoana ... (vezi toată discuția)
Citatie, intimat si petent Teachers Teachers Buna! Am deschis un dosar de UP impotriva unei persoane, solutionat cu NUP, dar cu amenda administrativa si achitarea cheltuielilor de judecata catre mine, iar ... (vezi toată discuția)
Plangere impotriva rezolutiei - desfasura judecata proces_ro proces_ro Am contestat catre Jud. S. 1 rezolutia de NUP de la Parchet. Acum am citatie de prezentare la instanta de fond. Toate documentele/plangerea le-am scris eu, ... (vezi toată discuția)