Buna ziua! Avem o mare problema#-oDe curand am fost dati in judecata de fratele meu eu si tatal meu ptr dezbaterea succesiunii dupa moartea mamei.Sa o iau cu inceputul:Fratele meu a locuit in casa(eu sunt casatorit de 10 ani)a locuit la parter(casa cu 1 etaj casa e mai veche cam 20 ani)tatal a locuit intr-o dependinta in aceeasi curte .Fratele a acumulat datorii la Primarie taxe,impozite,gunoi(este casatorit+copil)si datorii la utilitati apa si curent in valoare de 70 mil lei vechi.El s-a mutat in alta parte lasand aceste datorii spunand ca nu este casa lui si a plecat.Eu ca un frate bun am platit acele datorii pt ca atrageau si mai multe penalitati.....Dupa ce a vazut ca s-au platit aceste datorii s-a dus si ne-a dat frumos in judecata (tot el)pentru dezbaterea succesiunii dupa moartea mamei din 1998.Am incercat sa vorbim cu el sa ajungem la intelegere cu frumosul ,spunadu-i ca trebuie sa facem intai de toate :cadastru,intabulare,sa cumparam terenul de la Primarie si sa facem act de proprietate ca nu avem ,decat o chitanta de mana pe terenul cumparat de la un vecin decedat si el,iar restul este dat in folosinta de Primarie(total 400mp)sunt multe de facut inainte de succesiune....dar...din pacate el a ales aceasta cale sperand ca instanta sa-i dea chiar mai mult decat i se cuvine prin legeX-(Acum suntem in proces(avem avocat)care nu stiu cat va dura daca nu este intelegere:((iar banii pe care i-am platit refuza sa-i dea inapoi....acei bani se pot scadea din partea lui ce i se cuvine??noi vrem sa i se dea partea lui in bani si daca se poate si un termen de 2 ani pentru a-i da banii.Se poate sa-l oblige instanta ca el sigur va refuza vrea sa se intoarca ,dar in situatia asta nu se poate,doar sa mai acumuleze iar niste datorii si sa plece iar.......X-(sper ca instanta sa fie deacord cu cererea noastra de a nu se mai intoarce in acea curte.A trecut cineva prin ceva asemanator imi poate da un sfat?cum se va termina procesul?cat v-a dura si cat va primi el scazand si acele datorii.Mentionez faptul ca tata a platit taxele si impozitele cativa ani urmand ca el sa plateasca restul cat a locuit acolo,si bani la utilitati ia dat,atat cat a consumat el o pers. Va multumesc!
Desigur ca se pot imputa asupra lotului acestuia cheltuielile pe care le-a acumulat folosind o parte din bunul succesoral, inclusiv penalitatile de initrziere.Cit priveste privarea de acces in acel imobil poate interveni dupa ce acest imobil cade in lotul dv. saiu al tatului dv. ca proprietate exclusiva.
noi vrem ca partea lui sa o sdam in bani nu in natura ,binenteles instanta sa decida.......eu cu tatal meu vom avem majoritatea.......se poate? sub nici o forma nu mai dorim sa revina acolo......pentru ca tata nu va avea o batranete linistita cu el acolo..#-o
Succesiune
al1n
Suntem trei frati. Parintii nostri au avut un apartament de doua camere confort 1 decomandat, proprietate personala. In anul 2002 parintii au donat cu act de ... (vezi toată discuția)