Buna ziua !
Sunt asociat minoritar (20%) al unui SRL cu doi asociati .Intre 2007 si 2011, societatea a avut inchiriat un spatiu, in care a desfasurat activitati specifice unui restaurant . Contractul a luat sfarsit la 01.01.2012. Gravele neintelegeri dintre mine si asociatul meu, care este si administrator, m-au determinat sa renunt la orice contact cu el . Asociatul meu incearca acum sa inchirieze acel spatiu pe o alta societate, lucru care nu ma deranjeaza cu nimic. Dar, asta inseamna trecerea bunurilor de pe societatea comuna pe noua societate…Intrebarea mea este : ce pot face pentru a recupera macar o parte din investitia mea ( per total este vorba de peste 500.000 euro),chiar si prin impartirea bunurilor pe care inca nu le-a instrainat, vandut sau facut cadou !
Mai mentionez ca nu am primit niciodata retributia lunara, conform cartii de munca, ba mai mult, societatea nu a mai platit de 2-3 ani somajul, CAS-ul, etc.De dividende, ce sa mai vorbim .
Multumesc anticipat pt. ajutor !
Daca va doriti solutionarea conflictului la masa dialogului, puteti incerca o negociere cu asociatul dumneavoastra prin mediere. Disponibilitatea fata de o negociere asistata poate relansa comunicarea si, implicit, sansa ca interesele dumneavoastra sa fie satisfacute maxim posibil. Reluarea contactului cu asociatul dumneavoastra poate fi facuta, la solicitarea dumneavoastra, prin intermedilu mediatorului.
Un recunoscut negociator american, dr. Chester Karras, spunea ca, „in afaceri, nu primesti ceea ce meriti ci ceea ce vei negocia” :)
Va doresc o zi placuta!