avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 744 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediere, cate ore trebuie sa lucrez in preaviz?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediere, cate ore trebuie sa lucrez in preaviz?


Buna, Am si eu o intrebare. Recent am primit decizia de concediere cu art 65. In decizie se mentioneaza "posibilitatea angajatului de a se prezenta la serviciu in perioada de preaviz, cu program de lucru de 4 ore/zi, pentru a putea cauta un alt loc de munca". Din totalul de 23 de zile de preaviz eu am lucrat 10 zile in regim de 8 ore pe zi. As vrea sa stiu daca in urmatoarele zile ma voi prezenta la serviciu doar 4 ore/zi voi fi platita pentru 8 ore pe zi. Si in cazul celorlalte zile in care am lucrat 8 ore/zi pot considera 4 ore/zi drept ore suplimentare? Multumesc. Nicoleta
Cel mai recent răspuns: Nicoleta Ilea , Consultant resurse umane 20:51, 21 Octombrie 2008
În perioada preavizului, salariaţii au dreptul să absenteze patru ore pe zi de la programul unităţii, pentru a-şi căuta un loc de muncă, fără ca aceasta să afecteze salariul şi celelalte drepturi. Orele absentate se pot acorda prin cumul, în condiţiile stabilite de angajator.
Prin urmare, daca in perioada de preaviz ati lucrat 8 ore/zi timp de 10 zile , in restul de 10 zile puteti sa va cautati un alt loc de munca.
Preavizul este de 20 de zile lucratoare si nu 23 de zile. :)
Preavizul este de 20 de zile in care va puteti prezenta la serviciu doar 4 ore / zi si veti fi pontata si veti primi salariul ca si cum ati fost prezenta 8 ore.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Preaviz 20 zile lucratoare ContSters75393 ContSters75393 Daca unei persoane i se desface contractul de munca in baza art 65(1) si i se aduce la cunostinta ca perioada de preaviz este de 20 zile lucratoare la 4 ore pe ... (vezi toată discuția)
Durata munca-preaviz concediere EmiB EmiB In cazul in care un salariat este concediat pe motivul desfiintarii postului, primind un preaviz de 20 de zile lucratoare, ce durata a programului de munca va ... (vezi toată discuția)
Preaviz , program perioada preaviz evascu evascu Buna ziua, de curand am primit preaviz de 20 zile,motivul: reorganizare, probleme financiare ale firmei..etc...problema este ca eu nu as mai vrea sa stau ... (vezi toată discuția)