In 10.05.1994 A introduce o actiune in justitie de evacuare impotriva lui B si C din imobilul situat in strada Tacerii, Bucuresti. In sept. 1993 A a obtinut recunoasterea calitatii de proprietar asupra imobilului in urma admiterii unei actiuni in revendicare pe dreptul comun, fiind vorba de o nationalizare fara titlu valabil in favoarea statului.
In aparare, B si C arata ca imobilul este ocupat in temeiul contractului de inchiriere cu ICRAL in 12.10.1980 si invoca art.1 din legea 17/1994- "contractele de inchiriere, indiferent de proprietar, privind suprafetele locative cu destinatia de locuinte, supuse normarii si inchirierii conform legii 7/1973...aflate in curs de executare la data intrarii in vigoare a prezentei legi, se prelungesc de drept pe o perioada de 5 ani, in aceleasi conditii."
Avocatului lui A invoca in instanta exceptia de neconstitutionalitate a art.1 din legea 17/1994, sustinand ca acesta contravine art.41(1) si art.135 din Constitutie privind protejarea proprietatii private.
INTREBARI:
1) Considerati ca este intemeiata exceptia de neconstitutionalitate?
2) Ce atribut al dreptului de proprietate este vizat prin prorogarea legala a contractelor de inchiriere?
3) Are vreo relevanta ca reclamantul A nu a fost parte in contractul de inchiriere al paratilor B si C?
Mi-a placut mult! Nu ma intereseaza subiectul ci jocul, competitia...
Casa am lasat-o rromilor care s-au instalat in ea, si comerciantilor chiriasi ai nu stiu cui.