avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 886 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Colaborare, conventie intre doua PFA?
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Colaborare, conventie intre doua PFA?

Doresc sa stiu daca exista vreo modalitate de a presta servicii pentru o persoana fizica autorizata fara a fi angajat ( benevol, fara pretentii materiale ), mentionez ca si eu sunt PFA, cu acelasi obiect de activitate, este posibila o colaborare, conventie, etc.? Obiectul activitatii este transport persoane in regim de taxi, detinem autoturismul in copropritate ( sot si sotie ), avem toate documentele care atesta meseria practicata si doresc sa lucrez ocazional cu masina sotiei cum am mentionat mai sus, suntem ambii PFA. Multumesc!
Ultima modificare: Vineri, 13 Ianuarie 2012
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 21:34, 13 Ianuarie 2012
Legal,exista posibilitatea de a presta servicii pentru o PFA de catre o alta PFA, autorizata chiar si pentru acelasi obiect de activitate, insa modalitatea la care va ganditi (benevol, fara pretentii...), vorba unui fost premier roman, "suna ca dracu...."
Personal consider ca cea mai eleganta solutie este transformarea in IF ( intr. familiala). Prin lege, autorizatia taxi,se transfera pe noua entitate, doar cheltuieli de costituire la Reg com si puteti presta ocazional asa cum doriti, fara prea multe batai de cap sau alte artificii.
Multumesc frumos pentru raspunsul dat, dar as dori sa stiu totusi care ar fi modalitatea de colaborare( Contract de colaborare, conventie, cesiune etc.),chiar daca implica si parti materiale, fara a intra in discutie un contract de munca, inainte de a schimba statulul PFA in IF (Intreprindere familiala)
Puteti incheia un contract de prestari servicii. Aici se pune problema si daca activitatea va fi considerata dependenta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prestare servicii pirotehnician... nicustroe nicustroe Sunt o persoana fizica care lucreaza in sistemul militar, deci dupa ultimele reglementari platesc darile aferente sistemului public de pensii, asigurari etc. ... (vezi toată discuția)
Conventie civila Anca Brinzaru Anca Brinzaru buna seara!am si eu o intrebare: sotul meu este PFA, iar eu il ajut; nu am contract de munca cu el, nu are alti angajati; ca sa fie totul legal trebuie sa imi ... (vezi toată discuția)
Colaborator ca pfa p_andrada p_andrada Buna, Am si eu o intrebare pentru experti: vreau sa ma angajez la o firma. Aceasta firma imi ofera ocazia de a lucra cu carte de munca sau de a lucra cu ei ... (vezi toată discuția)