Doresc sa stiu daca exista vreo modalitate de a presta servicii pentru o persoana fizica autorizata fara a fi angajat ( benevol, fara pretentii materiale ), mentionez ca si eu sunt PFA, cu acelasi obiect de activitate, este posibila o colaborare, conventie, etc.? Obiectul activitatii este transport persoane in regim de taxi, detinem autoturismul in copropritate ( sot si sotie ), avem toate documentele care atesta meseria practicata si doresc sa lucrez ocazional cu masina sotiei cum am mentionat mai sus, suntem ambii PFA. Multumesc!
Legal,exista posibilitatea de a presta servicii pentru o PFA de catre o alta PFA, autorizata chiar si pentru acelasi obiect de activitate, insa modalitatea la care va ganditi (benevol, fara pretentii...), vorba unui fost premier roman, "suna ca dracu...."
Personal consider ca cea mai eleganta solutie este transformarea in IF ( intr. familiala). Prin lege, autorizatia taxi,se transfera pe noua entitate, doar cheltuieli de costituire la Reg com si puteti presta ocazional asa cum doriti, fara prea multe batai de cap sau alte artificii.
Multumesc frumos pentru raspunsul dat, dar as dori sa stiu totusi care ar fi modalitatea de colaborare( Contract de colaborare, conventie, cesiune etc.),chiar daca implica si parti materiale, fara a intra in discutie un contract de munca, inainte de a schimba statulul PFA in IF (Intreprindere familiala)
Colaborator ca pfa
p_andrada
Buna,
Am si eu o intrebare pentru experti: vreau sa ma angajez la o firma. Aceasta firma imi ofera ocazia de a lucra cu carte de munca sau de a lucra cu ei ... (vezi toată discuția)