avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 699 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... noua taxa aberanta!
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

noua taxa aberanta!

Buna ziua am si eu o intrebare cineva a cumparat o masina dacia de la mine eu fiind intermediar i-a facut autentificarea ieri dar nu a mai apucat sa o inscrie la politie.Acum intrebarea este cine trebuie sa-i faca procura de libera circulatie daca masina este radiata de la financiar si de la propietarul talonului si de la mine?acum nefiind inscrisa nicaieri.noul propietar poate circula cu masina fara sa-si schimbe talonul la politie?
Cel mai recent răspuns: Andrei Stan , Consilier juridic 12:06, 13 Ianuarie 2012
Masina se inscrie la financiar la detinatorul vehiculului.
Procura trebuie sa o dea cine este trecut in certificatul de inmatriculare.
pai cel ce e trecut in talon nu o mai are la financiar a scos-o cum poate da procura ptr ca legal el are contract de vanzare pe masina
politia nu a fost instiintata de contractul de vanzare-cumparare, la ei in registru el apare ca si proprietar.
Iar detinatorul vehiculului o inregistreaza la primarie cu un contract de vanzare cumparare si certificatul fiscal ultimului proprietar care a avut-o inscrisa la primarie.
Se poate asa datorita lipsei de comunicare intre politie si primarie.
Alta modalitate de inregistrare la financiar nu este, precum nici alta metoda de evitare a taxei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radiere auto vanduta cu contract de vanzare-cumparare biencutza biencutza Buna ziua, Am o problema: sotul meu a facut un schimb auto cu contract de vanzare-cumparare. Cel care a luat masina nu a inscris-o in circulatie si a dat-o ... (vezi toată discuția)
Cum aflu daca masina e radiata? IdaTuning IdaTuning Buna ziua, incep prin a spune ca duminica imi voi cumpar o masina din oras de la mine, masina este inscrisa pe galati, persoana care a cumparat masina a ... (vezi toată discuția)
Proprietar talon in arest Alex280594 Alex280594 Buna ziua! Am achizitionat o masina second hand acum cam 5 ani de la cineva din oras de pe olx,cand s-au facut actele de vanzare-cumparare au fost facute niste ... (vezi toată discuția)