avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 722 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... insulta la birou
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

insulta la birou

salutare,
puteti sa imi spuneti care sunt optiunile mele, in afara demisiei, de a "rezolva" situatia cu seful in conditiile in care zilnic mi se adreseaza apelative de genul: idioata, incapabila, proasta, mincinoasa...etc....pt idioata si minicinoasa am si mail si chiar nu e cazul.
vreau sa le fac viata nitel amara asa cum mi-au facut-o si ei
va multumesc
Cel mai recent răspuns: klewos , utilizator 13:44, 22 Octombrie 2008
multumesc mult pt sfaturi!
nu pot sa ma cobor la limbajul de mahala...si vreau sa "ii lucrez" frumos si elegant!
multumesc f mult
Înainte de orice, încercaţi rezolvarea problemei prin mijloace interne: notificarea conducerii (evident, asta dacă şeful dvs. are la rândul lui alţi şefi în firmă...) şi a sindicatului (dacă există). Puteţi solicita atât luarea de măsuri pentru încetarea comportamentului abuziv al şefului dvs., cât şi despăgubiri pentru prejudiciul moral suferit.

Pe lângă recomandările de mai sus şi cele ale colegilor de forum, de ce nu aţi lua în calcul şi o chemare în judecată. "Teoria" vă dă această posibilitate:


Codul muncii

Articolul 6
(1) Orice salariat care presteaza o munca beneficiaza de conditii de munca adecvate activitatii desfasurate, de protectie sociala, de securitate si sanatate in munca, precum si de respectarea demnitatii si a constiintei sale, fara nici o discriminare.

Articolul 39
(1) Salariatul are, in principal, urmatoarele drepturi:
e) dreptul la demnitate in munca;

Articolul 269
(1) Angajatorul este obligat, in temeiul normelor si principiilor raspunderii civile contractuale, sa il despagubeasca pe salariat in situatia in care acesta a suferit un prejudiciu material sau moral din culpa angajatorului in timpul indeplinirii obligatiilor de serviciu sau legatura cu serviciul.
(2) In cazul in care angajatorul refuza sa il despagubeasca pe salariat, acesta se poate adresa cu plangere instantelor judecatoresti competente.


În plus, în mod obligatoriu, regulamentul intern ar trebui să conţină:


Articolul 258
Regulamentul intern cuprinde cel putin urmatoarele categorii de dispozitii:
(...)
b) reguli privind respectarea principiului nediscriminarii si al inlaturarii oricarei forme de incalcare a demnitatii;
(...)
d) procedura de solutionare a cererilor sau reclamatiilor individuale ale salariatilor;
e) reguli concrete privind disciplina muncii in unitate;
f) abaterile disciplinare si sanctiunile aplicabile;


Bănuiesc că toate aceste prevederi există pentru a fi folosite în practică şi nu doar pentru a avea o legislaţie modernă/europeană...

Esenţial într-o confruntare în instanţă este să aveţi probe suficiente şi convingătoare pentru cele afirmate (ex. martori, înscrisuri - e-mail-uri, referatele prin care sesizaţi conducerii firmei conduita abuzivă a respectivului).

Succes.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Jigniri primite de la angajator evascu evascu Lucrez pt o persoana importanta in Romania,sunt secretara, de foaarte multe ori ma jigneste, (idioata, batuta in cap,etc)...ce e de facut? exista vreo lege ... (vezi toată discuția)
Poate fi acuzat de calomnie? pauleo pauleo buna ziua, fostul concubin de care sunt despartita si cu care am 2 copii incredintati mie prin hotarare judecatoreasca imi trimite in permanenta mail-uri in ... (vezi toată discuția)
Primesc mail-uri calomnioase mirela.dionisie mirela.dionisie Buna ziua. Am lucrat la o firma, mi-am dat demisia pe motiv ca societatea respectiva avea probleme financiare si nu mi-am mai vazut viitorul acolo desi aveam ... (vezi toată discuția)