avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 892 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit Furnizori externi neachitati
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

Furnizori externi neachitati

La societatea la care lucrez am preluat in ct 4012(furnizori ex) un sold foarte mare neachitat . Mai exact este din perioada 2001-2004
Nu stiu cum sa fac sa-l sting , avand in vedere ca s-a prescris perioada de peste 3 ani. Nu s-au facut adrese pentru recuperari.
Cel mai recent răspuns: Lucia Pitaru , Contabil 14:08, 15 Ianuarie 2012
Conform prevederilor pct. 28 din OMFP 2861/2009 privind organizarea si efectuarea inventarierii elementelor de natura activelor, datoriilor si capitalurilor proprii, creantele si obligatiile fata de terti trebuie verificate si solicitate in scris confirmarea soldurilor. Operatiunea trebuie facuta atat in calitate de furnizor cat si de client. Pe baza punctajelor reciproce si a extraselor de cont confirmate societatea isi poate aplica politicile contabile adecvate.

Scaderea din evidenta a unei datorii al carei termen de plata este prescris se face dupa ce societatea a intreprins toate demersurile legale pentru decontarea acesteia.

daca timp de 3 ani de la scadenta creditorul societatii (furnizorul) nu a luat nici o masura pentru recuperarea creantei, nu mai poate apela la instantele judecatoresti.

Totodata, trebuie avute in vedere si prevederile art. 11 din Codul fiscal , cu modificarile si completarile ulterioare, in cazul in care tranzactiile au avut ca partener o persoana afiliata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Confirmare sold furnizori si clienti sfarsit de an sebilicka sebilicka Buna ziua, in cazul in care soldul unor clienti sau furnizori la finele anului este zero, firma are obligatia de a intocmi adresa cu specificarea rulajului ... (vezi toată discuția)
Facturare client eronat m0nicadamian m0nicadamian In luna oct 2013 s-a facturat pe un client X si s-a incasat (mai mult decat cval facturilor, drept pt care am inregistat in 419). Corect era sa se factureze si ... (vezi toată discuția)
Extrase sold andrapanait andrapanait Buna ziua. Extrasele de sold trimise la sfarsitul anului (clientilor/ furnizorilor) pentru confirmare trebuiesc trimise in original? Scrie undeva acest lucru ... (vezi toată discuția)