avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1030 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Prima acordata ilegal
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Prima acordata ilegal

Buna ziua!Lucrez in administratia publica locala si in anul 2009 am primit o prima in valoare de 1180 ron.In urma controlului curtii de conturi s-a constata ca aceasta prima a fos acordata ilegal deoarece s-a facut cu mentionarea unor articole deja abrogate.Trebuie sa dau inapoi suma de 2224 ron. Este corect ca functionarii sa returneze acesti bani,in conditiile in care nu noi suntem vinovati?De ce trebuie sa dam dublu,desi noi am luat doar 1180 ron?
Cel mai recent răspuns: mihaicalinescu2005 , utilizator 12:06, 15 Ianuarie 2012
depinde cat de idiot e primarul care va recupera prejudiciul... daca va da dispozitie de imputare, s-a ars...daca nu, si va da in judecata...v-ati ars. una peste alta, functionarii publici trebuie sa returneze sumele care li s-au acordat necuvenit, cu exceptia celor care le-au fost introduse cu forta in buzunar.(nu exista exceptie la lege, dar nici nu cred sa se fi opus vreunul cand o fo vb sa ia parale). :)
Buna ziua!Am inteles ca ni se va da dispozitie de imputare.Care sunt pasii pe care trebuie sa-i urmam?Pe contractuali ii va da in judecata.Va multumesc!
- daca va da dispozitie de imputare ( si aveti grija sa nu faceti valva, sa se prinda), treaba e asa :
camera de conturi, prin decizie, stabileste calcularea si recuperarea prejudiciului produs, in conditiile legii.
- legea nr. 188/1999, se completeaza cu codul muncii, daca nu contine prevederi contrare.
- conform art. 169 din legea nr. 53/2003
(1) Nicio reţinere din salariu nu poate fi operată, în afara cazurilor şi condiţiilor prevăzute de lege.
(2) Reţinerile cu titlu de daune cauzate angajatorului nu pot fi efectuate decât dacă datoria salariatului este scadentă, lichidă şi exigibilă şi a fost constatată ca atare printr-o hotărâre judecătorească definitivă şi irevocabilă.
astfel, abia dupa obtinerea unei hot judecatoresti de constatare a prejudiciului, devin incidente prevederile art. 84 din legea nr. 188/1999, iar primarul poate emite dispozitia de imputare, in caz contrar, dispozitia este nula, nulitatea acesteia, constatandu-se de catre instanta de contencios administrativ. :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inapoiere bani din salariu ( spor ) !?? stoica ionut 13 stoica ionut 13 Sotia mea lucreaza la un spital ,unde este aistenta sefa .Directorul i-a dat un spor (SPCIN) .Acum el a murit si a venit un control care a descoperit ca ... (vezi toată discuția)
Regimul juridic aplicabil in cazul unui prejudiciu produs de un fost functionar public ina_gretcan ina_gretcan Buna ziua tuturor! Care credeti ca trebuie sa fie regimul juridic aplicabil in cazul unui prejudiciu produs de un fost functionar public, prejudiciu constatat ... (vezi toată discuția)
Decizie imputare prejudiciu functionar public macreanu macreanu un prejudiciu imputat prin decizie de catre primar unui functionar public stabilit de catre curtea de conturi prin decizie se cere extindrea prejudiciului .La ... (vezi toată discuția)