Buna ziua,
Voi incerca concret sa imi descriu problema
Administratorul unui SRL, sa il numim T, cu 80% actiuni
2 actionari cu cate 10% fiecare, sa ii numim A si B
In acelasi timp T este tatal lui A si a lui B
T face un credit la banca unde ii foloseste pe A si B ca giranti personali, semneaza in locul lor, ia banii, ii cheltuie fara stirea/voia lor.
Intre timp T rupe legatura cu familia.
Dupa 3-4 ani apar popriri pe conturile A si B cu ordine judecatoresti.
"A" avea pe card ceva bani blocati, si sustrasi ulterior de catre creditor.
A si B s-au hotarat sa il dea in judecata pe T sa conteste semnaturile.
Se mai poate face ceva in acest sens?
Daca da, caut avocat!
Multumesc
Problema este putin mai complexa:
Exista 2 credite la 2 banci diferite dupa cum urmeaza:
Banca 1: Suma aproximativ 20.000 euro, in care A si B "semneaza" (in fals bineinteles) ca giranti cu averile proprii
Banca 2: Suma aproximativ 125.000 euro din care 100.000 sunt garantati cu un imobil iar restul de 25.000 sunt garantati cu un bilet la ordin "semnat" de A si B dar si de T.
Banca 1 deja a cesionat creanta unei firme de recuperare care a si facut toate demersurile pt a bloca conturile celor 3. (in urma cu 1 an)
Banca 2, din cate am inteles, nu a cesionat creditul, dar a apelat la departamentul lor de recuperare creante care a trecut la executare poprind conturile tuturor celor 3.
Care credeti ca este cea mai usoara metoda de a scapa din acest calvar in care A si B nu au nici o vina?
Am mare nevoie de un sfat!!
Multumesc anticipat!
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Girant in spania
hulea_116
In urma cu cativa ani,un prieten a girat pentru o cunostiinta(mentionez ca acest lucru sa intamplat in spania,iar cei doi,sunt romani)pentru un credit de ... (vezi toată discuția)