avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 554 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... o problema legata de uzufruct
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

o problema legata de uzufruct

Buna ziua,
Daca bunica mea detine dreptul de uzufruct, iar unchiul meu este proprietare, voi mai putea intra sa o ingrijesc?
multumesc
Cel mai recent răspuns: themis , utilizator 13:18, 22 Octombrie 2008
Da.
Mai mult, dacă bunica nu vrea, unchiul nu prea are ce căuta pe acolo.

Liviu S.Bordaş
multumesc frumos,
Deci bunica poate primi pe oricine doreste, acest drept nu putandu-i fi ingradit de unchiul meu, chiar daca este proprietar?
themis a scris:

Mai mult, dacă bunica nu vrea, unchiul nu prea are ce căuta pe acolo.

Liviu S.Bordaş

Mai explicit nu se poate.
Bunica are dreptul de a folosi bunul, de a-l da în chirie şi de a culege chiria exclusiv pentru ea. Poate primi pe cine vrea, cînd vrea.
Unchiul, ca nud proprietar, nu prea are multe de spus.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul de uzufruct ruxandra81 ruxandra81 Buna ziua, Bunicii mei au cumparat o casa pe numele copiilor lor respectiv mama si unchiul meu. Bunicii si-au pastrat dreptul de uzufruct pe intraga viata ... (vezi toată discuția)
As vrea sa adresez niste intrebari Alyn007 Alyn007 1.Ce inseamna - nuda proprietate 2.Ce inseamna - uzufructu viager Tatal meu primeste - (nuda proprietate) Bunica primeste - (uzufructu viager) Poate ... (vezi toată discuția)
Salut - drepturi proprietari in contract v-c cu uzufruct viager radu_nik radu_nik Am facut impreuna cu sotia un contract de vanzare cumparare cu uzufruct cu parinti ei.Acum am vrut sa ne mutam si nu vor sa ne primeasca acolo.la casa am pus ... (vezi toată discuția)