avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1068 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Infiintare PFA neplatitoare de TVA
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Infiintare PFA neplatitoare de TVA

Buna ziua! In primul rand tot respectul pentru ceea ce faceti aici! Am si eu cateva intrebari:
1. Daca in perioada aprilie 2010 - februarie 2011 am avut deschis un PFA in sistem real si pe care l-am inchis, anul acesta il mai pot redeschide?
2. Un angajat cu norma intreaga, cu carte de munca si contract de munca pe termen nelimitat poate emite o factura pe PFA firmei angajatoare?
3. Dar daca nu este angajat cu norma intreaga la firma respectiva?
4. Daca este angajat cu norma intreaga, pana la urma ce se mai plateste pe langa impozit (sanatate, cas, somaj etc)?
5. Am inteles ca ar exista o scutire de 50% din impozit. Se aplica la PFA in sistem real sau numai la PFA cu norma de venit?
6. In ce conditii s-ar aplica aceasta reducere?
7. La un PFA se pot adauga mai multe coduri CAEN?
8. Care coduri CAEN sunt neplatitoare de TVA si cum le gasesc?

Va rog, daca se poate, ca la punctele 2, 4 si 8 sa-mi trimiteti o referire la un text de lege sau ceva oficial!
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Contabilitate sector 4 evoCONTA , Contabil 16:32, 13 Ianuarie 2012
Daca salariatul are statut de angajat cum sa emita factura pe pfa?poate nu inteleg eu ce intrebati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sfat referitor la infiintarea unui pfa andreiv3103 andreiv3103 Am o dilema si as dori un sfat de la cineva cu experienta in domeniu. Situatia mea curenta este urmatoarea: sunt angajat cu carte de munca la universitate (10 ... (vezi toată discuția)
Infiintare si functionare pfa ana12345 ana12345 Buna seara, Am sa expun intai situatia si abia apoi am sa lansez cateva intrebari. Situatia este urmatoarea - in momentul de fata sunt angajat cu CM intr-o ... (vezi toată discuția)
Pfa - trecerea la norma de venit - 6201 vs. 6202 manutmu manutmu Detin acum un PFA cu activitatea principala-cod CAEN 6201 despre care se tot vorbeste ca de anul acesta nu va mai fi la norma de venit ci la venit real si ca ... (vezi toată discuția)