avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 738 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... problema echipamente de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

problema echipamente de munca

Buna ziua,

Angajatorul doreste sa schimbe o parte din echipamentul muncitorilor.
Echipamentele se predau personal la angajare si se tin in dulapuri separate alocate fiecarui angajat.
In cazul in care angajatii nu le predau de buna voie angajatorului, in ce conditii acesta poate deschide/forta dulapul respectiv sa ia echipamentul?
* obs:
1. in primul rand se vor colecta echipamentele prin predare directa si de bunavoie. Operatiunea trebuie insa facuta repede, si angajatorul anticipeaza ca va avea oameni plecati in diverse concedii sau care pur si simplu nu mai vin la lucru (se intampla des cu muncitorii)
2. in dulapuri se depoziteaza echipamentele de lucru cand angajatu e acasa si echipamentele personale cand angajatul lucreaza
3. pentru dulapuri este posibil sa existe la angajator o cheie de rezerva, dar e posibil si sa nu
4. regulamentu intern nu prevede nimic in acest sens
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: adelaida_07 , utilizator 11:30, 23 Octombrie 2008
faceti o comisie si, la fata locului spuneti-le angajatilor... sa deschida dulapul.
Iin cazul in care nu vor sa coopereze ii convocatii disciplinar
claudia baltatescu a scris:

faceti o comisie si, la fata locului spuneti-le angajatilor... sa deschida dulapul.

Da, este buna sugestia dvs., va multumesc,
dar, punandu-ma in locul anagajatorului,
ce ma fac daca angajatul nu este la munca (tocmai aici ma astept la probleme)?
(nu vreau in nici un caz sa cercetez pe cineva disciplinar pentru asta: nu vad nici o finalitate prectica, si nu ma intereseaza sa sanctionez pe nimeni.)
Vreau doar sa stiu cum sa fac sa inlocuiesc rapid si dintr-o data toate costumele de lucru care sunt in proprietatea angajatorului dar in posesia angajatului, in cazul in care angajatul nu este la lucru si si-a incuiat costumul in dulap.

Eu ma gandesc, in linii mari, sa fac asa: pentru costumele pe care nu le primesc de bunavoie:
- dupa ce solicit in prealabil si in repetate randuri, motivat, predarea obiectelor
- formez o comisie de 3 pers. care sa cuprinda si un reprezentant al salariatilor,
- ma "inarmez" cu un lacatus si cu yale noi
- fortez incuietorile dulapului si in prezenta comisiei iau din dulap DOAR ceea ce ma intereseaza
- intocmesc proces verbal semnat de toti cu ce am luat, si in ce mod.
- inlocuiesc incuietaorea sparta, incui dulapul cu tot ce mai poate contine el si pastrez toate cheile pana se prezinta/daca se prezinta cel in cauza la lucru.

Doamelor, domnilor consultanti, ce parere aveti de ceea ce doreste sa faca angajatorul in cazul de mai sus?
Multumesc mult:)
Subscriu la procedura la care deja v-ati gandit s-o puneti in aplicare. :)
Consider ca procedura la care v-ati gandit este buna. Spor la treaba!
smeagull a scris:

claudia baltatescu a scris:

Da, este buna sugestia dvs., va multumesc,
dar, punandu-ma in locul anagajatorului,
ce ma fac daca angajatul nu este la munca (tocmai aici ma astept la probleme)?
(nu vreau in nici un caz sa cercetez pe cineva disciplinar pentru asta: nu vad nici o finalitate prectica, si nu ma intereseaza sa sanctionez pe nimeni.)
Vreau doar sa stiu cum sa fac sa inlocuiesc rapid si dintr-o data toate costumele de lucru care sunt in proprietatea angajatorului dar in posesia angajatului, in cazul in care angajatul nu este la lucru si si-a incuiat costumul in dulap.

Eu ma gandesc, in linii mari, sa fac asa: pentru costumele pe care nu le primesc de bunavoie:
- dupa ce solicit in prealabil si in repetate randuri, motivat, predarea obiectelor
- formez o comisie de 3 pers. care sa cuprinda si un reprezentant al salariatilor,
- ma "inarmez" cu un lacatus si cu yale noi
- fortez incuietorile dulapului si in prezenta comisiei iau din dulap DOAR ceea ce ma intereseaza
- intocmesc proces verbal semnat de toti cu ce am luat, si in ce mod.
- inlocuiesc incuietaorea sparta, incui dulapul cu tot ce mai poate contine el si pastrez toate cheile pana se prezinta/daca se prezinta cel in cauza la lucru.

Doamelor, domnilor consultanti, ce parere aveti de ceea ce doreste sa faca angajatorul in cazul de mai sus?
Multumesc mult:)

De ce nu sunt contactati salariatii sa se prezinte la locul de munca si sa predea echipamentul??????????????
Care ar fi urgenta asa mare cat sa fie necesara deschiderea dulapurilor personale, in lipsa salariatilor ?
Consider ca numai in cazuri de forta majora se poate deschide un astfel de dulap in lipsa celui caruia ii este repartizat.

Alte discuții în legătură

Probleme cu angajatorul deepjohnyy deepjohnyy in luna mai m-am angajat la o firma de paza dar dupa o saptamina nu am mai dorit sa continui.seful meu ma amenintat atunci cu bataia si cu faptul ca nu mai am ... (vezi toată discuția)
Litigiu munca ContSters228213 ContSters228213 lucrez la o firma de paza ,ca agent de interventie ,am fost suspendad din servici pt. a mi se face cercetare disciplinara.totodata m-i sa impus predarea ... (vezi toată discuția)
Angajat concediat disciplinar - cum recuperez echipament de lucru? Loredana_84 Loredana_84 Buna ziua, Astazi urma sa aiba loc cercetarea disciplinara a unui salariat, absentat nemotivat. Nu am primit confirmarea ca salariatul a intrat in posesia ... (vezi toată discuția)