avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 785 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... problema echipamente de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

problema echipamente de munca

Buna ziua,

Angajatorul doreste sa schimbe o parte din echipamentul muncitorilor.
Echipamentele se predau personal la angajare si se tin in dulapuri separate alocate fiecarui angajat.
In cazul in care angajatii nu le predau de buna voie angajatorului, in ce conditii acesta poate deschide/forta dulapul respectiv sa ia echipamentul?
* obs:
1. in primul rand se vor colecta echipamentele prin predare directa si de bunavoie. Operatiunea trebuie insa facuta repede, si angajatorul anticipeaza ca va avea oameni plecati in diverse concedii sau care pur si simplu nu mai vin la lucru (se intampla des cu muncitorii)
2. in dulapuri se depoziteaza echipamentele de lucru cand angajatu e acasa si echipamentele personale cand angajatul lucreaza
3. pentru dulapuri este posibil sa existe la angajator o cheie de rezerva, dar e posibil si sa nu
4. regulamentu intern nu prevede nimic in acest sens
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: adelaida_07 , utilizator 11:30, 23 Octombrie 2008

De ce nu sunt contactati salariatii sa se prezinte la locul de munca si sa predea echipamentul??????????????
Care ar fi urgenta asa mare cat sa fie necesara deschiderea dulapurilor personale, in lipsa salariatilor ?
Consider ca numai in cazuri de forta majora se poate deschide un astfel de dulap in lipsa celui caruia ii este repartizat.

1. ba se incearca insistent contactarea lor, dar nu mai sunt de gasit sub nici o forma. Cu muncitorii angajatorului in cauza i se intampla des sa nu mai vinala lucru de pe o zi pe alta fara sa anunte, si fara sa se mai intoarca vreodata. De obicei sunt muncitori in constructii care pleaca in strainatate "inopinant" si carora li se desfac cim-urile disciplinar, in absentia, dupa indeplinirea procedurii de cercetare.
2. urgenta este posibilitatea de a schimba toate costumele odata gratis in timp foarte scurt (mai scurt decat ar dura o cercetare disciplinara:">) a unui plecat din tara, si doar acum, sprijiniti de un contractor.
3. nici mie nu imi place, dar asta este situatia. Sper ca, in fapt, situatiile de genul asta nu vor exista.
Insa recunosc ca am dorit sa rezolv aceasta problma ipotetica macar in teorie (nici angajatorului nu i se pare productiv sa isi strice propriile dulapuri :) . ) inainte de a se intampla.

Va multumesc tuturor!
In postarea initiala vorbeati de slariati aflati in diverse concedii, salariati care pot fi contactati ,dupa parerea mea.
Cat priveste salariatii care absenteaza nemotivat , in functie de prevederile regulamentului intern la 3 sau la 5 zile le se poate trimite convocare pentru cercetarea disciplinara cu confirmare de primire. Imi imaginez ca angajatorul nu dispune de un numar nelimitata de dulapuri sa astepte prea mult si fara angajati cat si fara spatui depozitar.
Probabil ca este vorba de un caz doua izolate in care sa fiti nevoiti sa apelati la o comisie pentru desfacerea acestor vestiare. Eu va sfatuiesc sa aveti dovada incercarii contactarii salariatilor pentru a evita probleme cu acesti salariati.
Varianta la care s-a gandit @smeagull@ este simpla si mai la indemana pentru situatia in care se afla.
Cu siguranta, daca va mai intarzia mult, impotmolindu-se in hartii, este posibil ca muncitorii sa "piarda" din echipament.
Echipamentele de lucru sunt individuale, se comanda pe marimea purtata de salariati si sunt suportate ori in totalitate ori doar 50 % de angajator.
In general aceste echipamente de lucru raman salariatilor, nu se predau la plecarea din societate. Ce faci cu un halat marimea XXXX cand cel care il inlocuie poarta masura M? Fara a mai spune ce acestea se rup,se deterioreaza,persoana care il porta poate avea un boala de piele,este o prostie recuperarea echipamentului de lucru.
Cu totul diferit sta treaba cu ECHIPAMENTUL DE PROTECTIE.Acesta se suporta in totalitate de angajator. Si se achizitioneaza de la societati autorizate in confectionarea acestor echipamente.
Ultima modificare: Joi, 23 Octombrie 2008
adelaida_07, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme cu angajatorul deepjohnyy deepjohnyy in luna mai m-am angajat la o firma de paza dar dupa o saptamina nu am mai dorit sa continui.seful meu ma amenintat atunci cu bataia si cu faptul ca nu mai am ... (vezi toată discuția)
Litigiu munca ContSters228213 ContSters228213 lucrez la o firma de paza ,ca agent de interventie ,am fost suspendad din servici pt. a mi se face cercetare disciplinara.totodata m-i sa impus predarea ... (vezi toată discuția)
Angajat concediat disciplinar - cum recuperez echipament de lucru? Loredana_84 Loredana_84 Buna ziua, Astazi urma sa aiba loc cercetarea disciplinara a unui salariat, absentat nemotivat. Nu am primit confirmarea ca salariatul a intrat in posesia ... (vezi toată discuția)