avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1072 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... O situatie cumplita , incurcaturi juridice , relele ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

O situatie cumplita , incurcaturi juridice , relele tratamente aplicate , insusirea averii unui om prin dol

o cunostinta , persoana in varsta , la 82 ani dupa decesul sotului supravetuitor , nu a dorit sa efectueze dezbaterea mostenirii datorita cheltuirlilor implicate de taxe , a fost manipulata de catre fiul sau la intocmirea unor acte notariale , contract de vanzare cumparare pe care l-a semnat fara clauze pentru un teren agricol sub pretextul ca titlul de proprietate era eliberat de Consiliul popular pe numele sau chiar daca in acel titlu erau cuprinse terenurile toate ale familiei si nu numai cele dobandite de la parintii sai directi(prin casatorie s-au mai adaugat terenuri primite ca zestre si pe parcursul vietii terenuri cumparate cat autrait ambii soti ).Notarul a intocmit actele de vanzare cumparare fara sa fie dezbatuta mostenirea.Fiul a chemat si pe ceilalti mostenitori pentru acord insa acestia au refuzat sa se prezinte si semneze , atunci el adus de la medicul de familie o adeverinta privind starea de sanatate mintala la notar iar acesta i-a facut actele.Fiul a exercitat presiuni si inainte de intocmirea actelor asupra cunostintei mele determinandu-l sa semneze actele promitandu-i ca v-a indeplini obligatia de a-i asigura hrana zilnica.Dar dupa incheierea actelor si dupa ce s-a asigurat ca acestea nu se mai pot intoarce nu numai ca a ,,uitat "de promisiunea ca sa-i asigure hrana dar i-a luat in administrare tot pamantul sub pretextul ca il lucreaza el a primit de la apia subventiile pentru 25 ha de teren . Bineinteles si-a insusit intreaga productie ca si cum era el unic stapan pe intregul fond funciar , de fiecare data cand cunostinta mea se certa cu fiul sau reprosand ca-l infometeaza si ca-i ia banii de la apia , acesta-i aplica cate o corectie corporala si obliga la tacere , il infometeaza , nu mai vine in vizita si dispare o perioda buna ca si cum nu ar avea nici un fel de obligatie dealtfel asa si sustie ca nu are nicio obligatie fata de acesta . Daca nu i-ar lua banii de la apia ar avea mancarea asigurata din acestia si stiu eu ce i-o mai trebui pentru ingrijire ca nu are nici un alt venit de nicaieri . Tot fiul fiind in acelasi nume a cumparat cu banii cunostintei mele rezultati din vanzarea produselor din gospodaria sa , stocate de inainte de a deceda sotia , niste utilaje agricole pe numele sau si pe care le utililizeaza si exploateaza numai el si in interesul sau fara ca ceilalti mostenitori sa poata solicita acestea facandu-se stapan pe acele utilaje depozitandu-le in curtea sa. Nimeni nu a stiut nimic pana cand una din fiice a venit inopinant si s-a nimerit ca fiul de vreo luna de zile nu mai venise absolut deloc desi stia ca era tinut de obligatia nescrisa ci prin invoiala verbala privind asigurarea hranei iar cunostinta aceasta a fost gasita fara nici un strop de mancare , infometata , cu mintea ratacita . Intreband despre ce se petrece acolo si gasindu-o intr-un hal fara de hal atunci a spus ca i-a administrat aceasta corectie si perioada de infometare fiul lui tocmai ca sa-o determine sa-o puna clauza pe sotia lui la banii de la banca pentru inmormantare.Au urmat certuri intre fiica si fiul acesteia ulterior au fost informate rudele de gradul I ca sa intervina , nimeni nu a putut face nimic pentru ca fiul a sarit la bataie la acestia . Intre timp fiul si-a pus in aplicare planul2 a mai veit cu mancare si s-a pus bine manipuland astfel obtine clauza asupra banilor .Vazand ca da rod strategia iar face presing prin infometare si neingrijire incat prin mai 2011 foarte usor il determina si-i face un testament la notar tot fara acordul si stirea celorlalti mostenitori . La fel nu isi indeplineste nici o obligatie continuand infometarea , amenintarea ca il paraseste si nu mai vine absolut deloc si aplicarea de rele tratamente . Vine doar cand are de obtinut cate ceva .Situatia de infometare si neingrijire dateaza din august 2010 si pana in prezent profita de faptul ca nu este in masura de a-l refuza nemai avand nici puterea si nici capacitatea normala . Cum pot legal sa-l ajut sa iasa din situatia aceasta ?sa-si redobandeasca bunurile cumparate cu banii lui dar pe numele fiului si ,,confiscate" de acesta?Poate ca daca macar ar hrani , ingriji bine si face cele crestineste dupa care sa se inteleaga normal , nu ar fi probleme dar asa fiul sustine sus si tare ca nu are nici o obligatie fata de cunostinta mea si ca ceilalti sa vina si sa-i aiba de grija in conditiile in care el a luat tot ce i-a apartinut batranului , le gestioneaza si utilizeaza ca fiind unic mostenitor .#-o
Cel mai recent răspuns: caltoi , utilizator 08:44, 14 Ianuarie 2012
In primul rand trebuie facuta o plangere penala pentru lovire si alte violente, iar in al doilea rand sa contestati actul de vanzare-cumparare.
multumesc foarte mult domnule Mihai

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte mostenire casa care sa nu fie atacate in instanta dodorel62 dodorel62 Buna dimineata. Eu am fost casatorit , iar parintii mei mie si fostei sotii ne-a facut act de vanzare cumparare cu drept de intretinere mie si fostei sotii, ... (vezi toată discuția)
Drepturi asupra propietatii luminata luminata Am cunoscut o fam de oameni in varsta care doresc sa -i ingrijim in schimbul locuintei.Situatia este un pic complicata : ei sunt la a doua casnicie batranul ... (vezi toată discuția)
Donare apartament droni droni Buna seara Am un unchi care doreste sa-mi treaca apartamentul pe nume, si cat traieste sa locuiasca in continuare in el. Cum e mai bine cu act de vanzare ... (vezi toată discuția)