Am in derulare un credit ipotecar la care mai am de achitat rate inca 2 ani.Conform unui paragraf din contract trebuie sa innoiesc polita de asigurare a locuintei ipotecata anual si sa fie cesionata in favoarea bancii.In primii 2 ani asa am procedat, dupa care mi s-a spus ca nu mai e nevoie.Astazi (dupa 5 ani)sunt sunata de banca si mi se comunica ca am fost instiintata si in scris ca trebuie sa aduc la banca polita de asigurare cesionata in favoarea bancii; mentionez ca am asigurarea aceea obligatorie de 20 euro. Este legala atitudinea bancii? Unde pot intocmi aceasta polita si cat ar costa pentru o garsoniera de 28 mp cu riscuri totale?Multumesc.
Pe toata perioada creditarii locuinta trebuie asigurata iar asigurarea cesionata in favoarea bancii. Aceste lucruri sunt mentionate in contractul pe care l-ati semnat. Da este legala....
Asigurarea obligatorie este una dar aici se solicita asigurare facultativa.
Daca aveti o polita facultativa in vigoare la un asigurator agreeat de banca, se poate emite un act aditional si scrisoarea de cesiune catre banca.Asigurarea trebuie sa cuprinda toate riscurile, nu doar 3 cate acopera cea obligatorie.Deci in concluzie trebuie sa incheiati o asigurarer facultativa .