avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 524 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... ASIGURARE LOCUINTA CESIONATA IN FAVOAREA BANCII
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

ASIGURARE LOCUINTA CESIONATA IN FAVOAREA BANCII

Am in derulare un credit ipotecar la care mai am de achitat rate inca 2 ani.Conform unui paragraf din contract trebuie sa innoiesc polita de asigurare a locuintei ipotecata anual si sa fie cesionata in favoarea bancii.In primii 2 ani asa am procedat, dupa care mi s-a spus ca nu mai e nevoie.Astazi (dupa 5 ani)sunt sunata de banca si mi se comunica ca am fost instiintata si in scris ca trebuie sa aduc la banca polita de asigurare cesionata in favoarea bancii; mentionez ca am asigurarea aceea obligatorie de 20 euro. Este legala atitudinea bancii? Unde pot intocmi aceasta polita si cat ar costa pentru o garsoniera de 28 mp cu riscuri totale?Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters174925 , utilizator 21:30, 13 Ianuarie 2012
Pe toata perioada creditarii locuinta trebuie asigurata iar asigurarea cesionata in favoarea bancii. Aceste lucruri sunt mentionate in contractul pe care l-ati semnat. Da este legala....
Asigurarea obligatorie este una dar aici se solicita asigurare facultativa.
Daca aveti o polita facultativa in vigoare la un asigurator agreeat de banca, se poate emite un act aditional si scrisoarea de cesiune catre banca.Asigurarea trebuie sa cuprinda toate riscurile, nu doar 3 cate acopera cea obligatorie.Deci in concluzie trebuie sa incheiati o asigurarer facultativa .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asigurarea obligatorie a locuintelor StanPatitulPensionar StanPatitulPensionar Am un credit imobiliar la care asigurarea locuinţei o fac eu, anual, şi o cesionez băncii, şi am alt credit cu garanţie imobiliară (pe altă locuinţă), ... (vezi toată discuția)
Dubla asigurare locuinta cristian_cojocaru cristian_cojocaru Am o locuinta achizitionata prin credit ipotecar. Locuinta este asigurata in baza acestui credit printr-o polita pe care am semnat-o la incheierea creditului ... (vezi toată discuția)
Asigurare locuinta cu firme diferite pretentie banca nicusan nicusan anul trecut am obtinut un imprumut ipotecar si am asigurat locuinta la o firma de asigurare agreata de banca. in martie 2011 am incheiat si polita de ... (vezi toată discuția)