avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1086 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... informatii
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

informatii

Am preluat de curand functia de presedinte bloc ,vreau sa stiu daca e normal ca administratorul si femeia de serviciu sa lucreze fara niciun contract de munca ,desi pe lista de intretinere ,la cota parte indiviza este o suma mult mai mare ca salariu perceput de aministrator si ingrijidor vot de asociatia de proprietari,cenzorul invocand ca plateste taxe???Intrebarea mea e se poate plati taxe fara un contract ,sau convenzie de munca ???Nu stiu sincer,sunt ignorata in domeniu ,iar cenzorul e destul de arogant refuzand ,ba mai mult razand de ignoranza mea in materie.Multumesc din suflet!!
Cel mai recent răspuns: LocatarB , utilizator 11:31, 20 Februarie 2012
Administratorul si femeia de serviciu trebuie sa aiba contract ,altfel cum se justifica banii dati de locatari? Cititi Legea nr. 230/2007 privind infiintarea, organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari.
in legea 230 /2007 nu e specificat ,eu eram interesata de conventie civila ,bani se vad unde sunt varsati pt ca se face declaratia 112 ,evident
Daca ati preluat functia de presedinte de asociatie de proprietari (NU de bloc) trebuie sa vi se predea si dosarul asociatiei, contractele cu furnizorii, contractele cu angajatii, indiferent de care fel sunt ele.
Din aceste contracte puteti vedea cat este venitul net.
In Decl. 112 se specifica venitul brut si taxele platite catre stat, impozit, contributii angajat, contributii angajator (daca este cazul).
Pe lista de intretinere se repartizeaza cheltuielile salariale (salariile nete + impozitul + contributiile).
Ultima modificare: Luni, 20 Februarie 2012
elga50, moderator
@orsaia2006
Daca cititi Legea 230/2007 si normele de aplicare, veti vedea ca presedintele reprezinta asociatia, nu administratorul si nu cenzorul, fiecare avand atributii bine definite.
Asociatia de proprietari angajeaza persoane fizice atestate pe baza de contract individual de munca sau incheie contract cu persoane juridice specializate. Contractele sunt semnate de presedinte in calitatea de reprezentant al asociatiei.
Cenzorul nu va poate ignora, el este obligat sa va informeze asupra tuturor neregulilor depistate.
Administratorul ar trebui sa prezinte lunar, prin lista de plata si baza de date anexata acesteia, toate cheltuielile efectuate, inclusiv salariul net si obligatiile fiscale ale angajatului si angajatorului.
Incercati sa va puneti la punct cel putin cu Legea asociatiilor de proprietari si normele de aplicare, pentru a nu fi pusa in situatii penibile, totodata in calitate de presedinte aveti o mare raspundere.
Ultima modificare: Luni, 20 Februarie 2012
LocatarB, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Detalii despre incheierea unui contract de mandat la o asociatie de proprietari CRISTINUTZAT CRISTINUTZAT Buna seara, sunt presedinta unei asociatii de proprietari si am inteles ca, conform legii, presedintele, cenzorul si ingrijitorul trebuie sa incheie cu ... (vezi toată discuția)
Angajarea in asociatiile de proprietari sterod sterod Buna ziua, Stiu ca s-a mai discutat si anterior in aceasta sectiune despre angajarea in asociatiile de proprietari, dar informatiile sunt fragmentate si nu ... (vezi toată discuția)
Plata angajati asociatie proprietari doar_eumike doar_eumike Buna, am nevoie de un sfat cum as putea econimisi ceva banuti din plata angajatilor asociatiei. In cadrul asociatie de proprietari admin(si contbail) ... (vezi toată discuția)