avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1020 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

preaviz

lucrez la filiala m hunedoara, si sunt in preaviz pana pe data de 26.01.2012, deoarece dl d.p. nu mai are bani de investit, si ni s-a asigurat ca pana in ultima zi vom beneficia de toate drepturile salariale aferente unei zi normale de lucru, dar supriza in 11 ian trebuiau sa intre aceste drepturi si nimic, am primit un sms de la seful de magazin cum ca in data de 27.01.2012 vom beneficia de salariuul aferent lunii dec si in prima saptamana din feb vom beneficia de bonurile de masa aferente lunii noiembrie, nu stim pe cine sa mai invocam deoarece netul si comunicatia cu sediul au fost taiate, tot ce am primit de la ei au fost retrocedate inainte de data de 26 cand normal ar fi trebuit, deci noi de la cine mai primim ce trebuia? ca nivelul de cominicare a ajuns la 0. nici nu stiu cum vom intra in posesia deciziei de incetare a cim, care ar fi trebuit sa fie desfintare colectiva ca se desfinteaza tot: calan, vulca, hunedoara, nu un singur angajat sa fie concediere individuala?
multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:40, 14 Ianuarie 2012
Adresati-va inspectoratului teritorial de munca cu o sesizare in care aratati ca nu v-ati primit drepturile cuvenite la termenele mentionate in contractul individual de munca ori colectiv, dupa caz, iar ei vor efectua un control la sediul societatii si vor dispune in consecinta.
Decizia de concediere o veti primi dupa ce expira termenul de preaviz ... de la data comunicarii aveti la dispozitie un termen de 45 de zile pentru a o contesta in instanta daca considerati ca este nelegala concedierea dvs.

Pentru neplata salariilor aveti la dispozitie o sesizare catre ITM si/sau deschiderea unei actiuni in instnata.

ITM-ul constata neplata acestor salarii , dar nu-l poate obliga pe angajtor sa vi le plateasca .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decizie de incetare cim annabela annabela Buna seara. Angajatorul a intarziat plata salariilor si a contributiilor pe 3 luni. Dandu-si seama ca e in incapacitate de plata a apelat la procedura ... (vezi toată discuția)
Incheiere c.i.m. pe motiv economic catalin_kti catalin_kti pana acum 2 zile am lucrat la o firma de pe platforma dacia, in data de 3 mai am fost anuntati ca urmeaza sa se incheie C.I.M. pe motive economice la ... (vezi toată discuția)
Despre concediere alina240 alina240 Va rog sa ma ajutati cu niste sfaturi daca se poate. Cumnatul meu a lucrat pana de curand la o firma de constructii si din cauza ca i-a intarziat salariul i-a ... (vezi toată discuția)