avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 797 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... decizie de incetare CIM
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

decizie de incetare CIM

Buna seara. Angajatorul a intarziat plata salariilor si a contributiilor pe 3 luni. Dandu-si seama ca e in incapacitate de plata a apelat la procedura concedierii colective. In cateva zile expira termenul de preaviz de 20 de zile lucratoare. cativa angajati am intrebat daca la expirarea acestui termen va avea posibilitatea sa lichideze drepturile salariale restante...ca doar inceteaza raportul de munca. Raspunsul a fost negativ. Cica sa ne asteptam la bani undeva in toamna. Intrebarea mea este daca e normal sa emiti o decizie de incetare a CIM fara sa reglezi conturile cu salariatul...nu ar fi logic sa se semneze o nota de lichidare sau ceva de genul acesta? Cum sa ne protejam de un eventual abuz? Multumesc...
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:11, 27 Iulie 2012
Care au fost motivele pentru concediere colectiva?
Desigur intentionez sa ajung si la ITM insa ma nelinisteste gandul ca vor sa emita o decizie de incetare a CIM fara sa ne fi platit salariile. Adica e legal? Decizia aceea de incetare a CIM produce vreun efect juridic? Multumesc pt sprijin

Motive: dificultati financiare. E vorba de un ONG caruia nu i s-au rambursat banii din proiecte POSDRU....cu asta ne tot scot ochii. Insa noi nu am incheiat contracte de munca cu AM POSDRU sau vreun alt finantator ci cu ONG-ul cu pricina..


Ultima modificare: Luni, 23 Iulie 2012
Cornel Vasile, Consilier juridic
Da, exista aceasta posibilitatea de a inceta raportul de munca fara a avea achitate in intregime drepturile salariale ... pentru neplata salariilor, va puteti adresa ITM-ului si/sau promova o actiune in instanta impotriva angajatorului.

Decizia de concediere isi produce efectele din momentul comunicarii.
Revin cu o noua intrebare fiindca s-au schimbat datele problemei. In notificarea de concediere avem preaviz de 20 de zile lucratoare (ultima zi 3 august) Se pare ulterior trimiterii catre ITM a informarii privind concedierea colectiva acestia au chemat pe seful la raport si i-au pus in vedere sa prelungeasca termenul la 30 de zile caledaristice (ultima zi fiind 9 august). Totul e la nivel de vorba...angajatorul nu ne-a informat oficial asupra acestei schimbari de situatie. Secretomania asta devine suparatoare intrucat, logic gandindu-ma noi ar trebui sa fim la munca in zilele de preaviz prelungite la solicitarea ITM. Care ar fi motivele pentru care angajatorul ''omite'' sa ne spuna ce a discutat la ITM? Oare ar fi oportun sa mergem si noi la ITM? Multumesc anticipat...
Motivele nu pot fi cunoscute decat de catre angajtorul dvs, insa dvs va puteti deplasa la ITM si sa discutati cu inspectorul sef , expunandu-i problema.

Alte discuții în legătură

Model preaviz Cabinet Av. Irina Rosulescu Cabinet Av. Irina Rosulescu Firma doreste sa se mute cu totul in alt oras. Asa ca vrea sa dea preavizul salariatilor existenti. Concedierea e din motive neimputabile salariatilor. Din ... (vezi toată discuția)
Somaj mihalinatt mihalinatt Cu ce articol trebuie incheiata cartea de munca pentru a putea beneficia de somaj? Ce pasi trebuie urmati a.i. sa nu se comita greseli. Multumesc (vezi toată discuția)
Preaviz cu santaj? Filimon Aurel Filimon Aurel Buna dimineata Am si eu o mare nelamurire.De la 1-06-2009 mi sa comunicat verbal ca de la 1-06-2009, din motive economice si totodata prin desfiintarea ... (vezi toată discuția)