avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 793 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... decizie de incetare CIM
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

decizie de incetare CIM

Buna seara. Angajatorul a intarziat plata salariilor si a contributiilor pe 3 luni. Dandu-si seama ca e in incapacitate de plata a apelat la procedura concedierii colective. In cateva zile expira termenul de preaviz de 20 de zile lucratoare. cativa angajati am intrebat daca la expirarea acestui termen va avea posibilitatea sa lichideze drepturile salariale restante...ca doar inceteaza raportul de munca. Raspunsul a fost negativ. Cica sa ne asteptam la bani undeva in toamna. Intrebarea mea este daca e normal sa emiti o decizie de incetare a CIM fara sa reglezi conturile cu salariatul...nu ar fi logic sa se semneze o nota de lichidare sau ceva de genul acesta? Cum sa ne protejam de un eventual abuz? Multumesc...
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:11, 27 Iulie 2012
De acord, insa nu ar fi fost normal/legal sa ne informeze ca termenul de preaviz se prelungeste cu inca o saptamana?....Ne e teama ca pastreaza tacerea fiindca la lichidare doreste sa ne taie din salarii saptamana cu pricina....:(
Este si asta un motiv ... mergeti la ITM si fie depuneti o sesizare cu privire la acest aspect, fie intrati in audienta la Inspectorul sef.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Model preaviz Cabinet Av. Irina Rosulescu Cabinet Av. Irina Rosulescu Firma doreste sa se mute cu totul in alt oras. Asa ca vrea sa dea preavizul salariatilor existenti. Concedierea e din motive neimputabile salariatilor. Din ... (vezi toată discuția)
Somaj mihalinatt mihalinatt Cu ce articol trebuie incheiata cartea de munca pentru a putea beneficia de somaj? Ce pasi trebuie urmati a.i. sa nu se comita greseli. Multumesc (vezi toată discuția)
Preaviz cu santaj? Filimon Aurel Filimon Aurel Buna dimineata Am si eu o mare nelamurire.De la 1-06-2009 mi sa comunicat verbal ca de la 1-06-2009, din motive economice si totodata prin desfiintarea ... (vezi toată discuția)