Care este procedura de inchidere a unei firme cu un singur asociat, fara a avea patrimoniu,care in urma unui control fiscal ,s-au gasit nereguli care se datoreaza unei contabilizari defectuoase(a contabilului cu care nu a fost incheiat nici un angajament).
Firma are asigurare de risc financiar.
Va multumesc.
Nimeni de la "finante" nu va da nici un detaliu cu privire la "radierea" societatii si aceasta pentru ca nu este atributul lor....
Deci, in conformitate cu prevederile legii nr. 31 din 1990 o societate se poate dizolva - lichida si radia voluntar pe baza vointei asociatului unic, insa in etapa a doua a acestei proceduri (care se efectueaza numai la Registrul Comertului) asociatul va fi obligat sa prezinte certificatul de atestare fiscala, emis de organul fiscal, prin care sa dovedeasca ca societatea nu are datorii la bugetul de stat.
Daca societatea a avut un control fiscal, trebuie sa aiba un raport de inspectie fiscala si o decizie de impunere. Este foarte rau ca si-a desfasurat activitate contabila fara sa aiba la baza un contract, contabilul, in baza acestuia, ar fi putut fi tras la raspundere pentru prejudiciile cauzate ca urmare a indeplinirii defectuoase a activitatii sale, in situatia prezentata nu poate fi tras la raspundere pentru ca nu exista un act care sa demonstreze izvorul obligatiei sale de a face.
Se poate incerca activarea asigurarii, insa personal sunt sceptic ca asiguratorul va suporta o paguba care a creat-o o persoana cu care societatea nu a avut nici un fel de raport contractual.... V-a prespune probabil ca prin aceasta "colaborare" societatea si-a insusit riscurile.
Va multumesc,pt un raspuns avizat...inca nu s-a intocmit un raport de insp fisc,maine urmand sa se intample...neregulile gasite ar fi:
-un cont curent la care era atasat un card business,care a fost activ din dec 2009 -apr.2010 si care a fost alimentat cu 23000lei ,nu s-au trecut prin casierie si pt care nu s-a facut un act contabil. Aceasta suma e considerata venit si se vor calcula dividente;
-firma a lucrat ca subcontractor,cu o casa de expeditie transporturi marfuri,conf. contr. de transp.facturarea facandu-se saptamanal,incasarea contravalorii acestora la 30de zile si cu un discount de 5%,la solicitarea anticipata.Aceasta modalitate de plata cu discount nu este stipulata in contr,dar facturile s-au emis,sumele nete(fara discount) se pot verifica in extrasele de banca.
Insp fisc sustine ca nu exista sustinere in acte si pt aceasta mi-a solicitat FISA CONT de la client,client ce nu doreste sa colaboreze(este vorba despre un client cu nume destul de sonor si care poate fi gasit pe bursa de transp).In aceasta situatie sumele rezultate din discount se vor considera iar venituri,adica iar vreo 24000lei;
-si in sfarsit,nedeclarea la timp ca platitor de tva,intarziere 3luni(sept,oct,nov 2010).
Toate acestea sunt suficiente pt a fi pusa in incapacitate de plata.
Deocamdata,nu stiu ce-i de facut si de aceea am facut cunoscuta aceasta situatie ,tocmai pt a fi indrumata sa aleg o varianta de "iesire".
nota: contabilul a semnat declaratiile lunare,apoi mai sunt e-mail-urile,convorbirile telefonice,martori,etc.Nu stiu daca acestea ar putea fi luate in considerare,dar sincer consider ca e o mare mizerie sa iei niste bani si sa nu-ti faci treaba si mai presus sa nu te doara de semenul tau.
Inca o lamurire,va rog:
dobanzile si penalitatile aferente sumelor rezultate in urma controlului beneficiaza de acea reducere de 50%,daca se achita pana la iunie 2012?
Va multumesc.
Intrebare srl
MihaiCL
Buna ziua.
Daca imi vand firma fiind asociat unic, atunci in cazul unui control de la fisc ulterior vanzarii daca constata nereguli in evidenta contabila ... (vezi toată discuția)
Inchidere srl
ANCA-ELENA
buna seara , va rog un mic ajutor doresc sa inchid societatea pe care o administrez impreuna si prietenul meu, nu avem datorii la fisc, am platit absolut tot ... (vezi toată discuția)