avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 657 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensia alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensia alimentara

Buna ziua,
Am o fata care in curand va implini 18 ani, peimeste pensie alimentara de la tatal ei, este eleva la liceu.
Intrebarea mea este : pot depune actele pentru continuarea pensiei alimentare la judecatoria de care apartin acum?
Mentionez ca divortul s-a desfasurat in alta localitate.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 20:05, 14 Ianuarie 2012
Conform art.611 din codul de procedura civila cererea privind pensia de intretinere, se va face la instanta care a pronuntat divortul, chiar daca intre timp au intervenit modificari cu privire la domiciliul partilor.
Daca divortul e pe rol.
Pare ca al doamnei s-a terminat, asa incat actiunea de continuare pensie se va face la domiciliul copilului de catre copilul major. Nu de catre mama lui.
Da, fiica dvs. poate sa depuna actiunea de stabilire pensie la judecatoria in a carei raza teritoriala domiciliaza ( art.10 pct.7 c.proc.civ.)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

pensia alimentara data pe jumatate de mai bine de un an lelia20052006 lelia20052006 In urma divortului din aprilie 2006 s-a hotarat incredintarea minorelor mie, ca mama, si acordarea de catre fostul sot, tatal copiilor, a unei pensii ... (vezi toată discuția)
Majorare pensie alimentara lifeislife lifeislife Divort cu copii: Am o hotarare din 2005 pentru o pensie de intretinere in cuantum fix in valoare de 600 lei pana la majorat, \"cu posibilitatea majorarii ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentară Nicoleta Diana Nicoleta Diana Ce acte îmi trebuie pentru a redeschide un dosar din care nu a mai fost plătită pensia alimentară de aproximativ 6 ani? (vezi toată discuția)