avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 430 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Comert produse second hand pe SRL sau pe II
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Comert produse second hand pe SRL sau pe II

Buna ziua,
As avea nevoie de ajutor din partea dumneavoastra, as vrea daca sa poate sa ma sfatuiti in legatura cu deschiderea unui magazin second hand. Noi mai avem o firma, un Srl, si am vrea sa mai deschidem inca un punct de lucru pentru un second hand. Daca avem in statut codul CAEN, de ce acte mai avem nevoie pentru a deschide, exista ceva regim special la Second Hand? Ne-am gandit si la varianta sa facem un II, pentru ca la Srl suntem deja platitori de TVA si poate daca nu am fi la inceput ne-ar ajuta mai mult. Ce acte sunt necersare pentru infintarea unui II si mai ales de cati bani am avea nevoie? Dumneavoastra ce ne sfatuiti sa facem? Care credeti ca ar fi cea mai simpla metoda si mai ales cea mai eficienta?
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Marcel Mihalache , Avocat 09:37, 14 Ianuarie 2012
Daca doriti sa desfasurati activitatea pe structura srl-ului pe care-l aveti deja dar la o alta adresa, trebuie sa va inregistrati punctul de lucru si sa va autorizati acel cod caen pe acel punct. Treaba se va realiza la Registrul Comertului prin completarea unui formular primit de la ei si depunerea urmatoarelor acte:
Actul in baza caruia firma dumneavoastra detine spatiul aferent punctului de lucru.
Certificatul de inregistrare al firmei
Actul constitutiv al firmei;
Copii ale cartilor de identitate ale asociatilor firmei.
Pentru infiintarea intreprinderii individuale aveti informatii la adresa www.avocatnet.ro/content/art...
Si ca o scurta completare in cele de mai sus, in conditiile in care sunteti declarat platitor de TVA si credeti ca ar fi mai bine pentru dvs. sa fiti scosi de la plata TVA, puteti face o cerere catre finante pentru a nu mai plati TVA.
vedeti
[ link extern ] /
Ultima modificare: Sâmbătă, 14 Ianuarie 2012
Marcel Mihalache, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte deschidere magazin second hand haine ella! ella! Buna ziua. Daca am deja un SRL cu alta activitate principala, pot adauga cod caen pt a deschide un magazin second-hand cu haine? si ce implica acest ... (vezi toată discuția)
Deschidere second hand Apostol27 Apostol27 Îmi poate spune cineva va rog, de ce acte am nevoie sa vad haine second hand, spațiul fiind al meu...? (vezi toată discuția)
Firma vanzare it second-hand ganadrian ganadrian Buna ziua, Doresc sa infintez o firma de vanzare / prestare servicii in domeniul telecomunicatiilor (telefoane, calculatoare, monitoare, laptop-uri, ... (vezi toată discuția)