avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 510 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj cu probleme!
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj cu probleme!

Dupa 3 ani de convietuire cu o femeie romanca am stabilit sa ne casatorim. In timpul concubinajului am achizitionat mai multe terenuri iar pe unul din ele am construit si o casa. Terenurile le-am cumparat pe numele fostei sotii, eu fiind cetatean strain nu aveam voie sa detin terenuri. Mentionez ca toate acestea au fost realizate din veniturile mele, fosta sotie avand un salariu sub 1000 ron. Problema este la partaj, ce se va intampla cu toate bunurile? Casa a fost inceputa in timpul concubinajului si terminata in timpul casniciei. Nu mi-am pus nici o secunda problema ca ea va dori sa divorteze si am fost de buna credinta. Divortul este incheiat din vina ambilor. Cum se poate face dreptate in ceea ce priveste bunurile pe care le-am realizat numai din veniturile castigate de mine? Toate acestea le pot proba prin acte doveditoare a veniturilor mele.
Va multumesc, anticipat.
Cel mai recent răspuns: Florenta-Beatrice Dan , Avocat 09:39, 23 Octombrie 2008
La partaj sunt admisibile orice probe, inclusiv prezumtiile, putand demonstra cota majoritara a d.-stra, insa pentru bunurile ce le-ati obtinut in concubinaj aveti un drept de creanta pentru care trebuie sa platiti taxa de timbru la valoarea acestor pretentii, iar pentru bunurile realizate in timpul casatoriei , daca solicitati mai mult de 50% va trebui sa timbrati deasemenea ce depaseste cota de 50%, spre exemplu daca doriti 70%, veti plati taxa de timbru pentru 20 %, adica ce depaseste aceasta jumatate,plecand de la prezumtia ca bunurile obtinute in timpul casatoriei sunt bunuri comune iar pentru a rasturna aceasta prezumtie relativa trebyuie in primul rand timbrat si apoi dovedit. I deea este ca trebuyie sa aveti un avocat si sa incepeti demersurile.Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa de tibru pentru cota diferentiata partaj b com Adrian Vernica Adrian Vernica speta : partaj b comune. Unul din soti solicita a se constata ca participatia la dobândirea bunurilor este diferenţiată în sensul că el a participat la ... (vezi toată discuția)
Proces de partaj sabina492005 sabina492005 Buna ziua, Ma numesc Ghisa Elisabeta. Anul acesta in martie am incheiat divortul cu fostul meu sot.In legatura cu partajul m-a tot amanat ca imi da cat i-am ... (vezi toată discuția)
Toate bunurile din timpul căsniciei au fost făcute cu bani munciți de mine. cât pot recupera la partaj? Bunget Art Bunget Art Daca toate bunurile(2case,un grajd,masina,un restaurant)le-am facut doar cu banii mei,in urma a 13ani de munca in Italia,in prezent ce pot recupera?Pot dovedi ... (vezi toată discuția)