avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 850 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... sabie de samurai
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

sabie de samurai

Buna ziua,
Sunt legitimat la un club de arte martiale unde practic scrima japoneza. Pentru a aprofunda cele invatate la sala mi-am comandat o sabie de samurai. Pana primesc sabia, as dori sa stiu care ar fi pasii de urmat pentru a nu avea probleme cu legea cand merg la antrenamente. Mentionez ca sabia va fi transportata ori intr-un sac special ori intr-o cutie, pe jos sau cu masina personala. Am citit o multime despre regimul armelor si munitiilor, dar referirile sunt mai mult la arme de foc. In plus, sabia de samurai are doar un tais, nu doua. Recunosc ca m-a depasit problema legala. La urma urmei sunt doar un inginer...#-o
Cel mai recent răspuns: narteaandrei , utilizator 13:32, 2 Iunie 2009
Depinde destul de mult si de cadrul de organizare a activitatii clubului din care faceti parte. Statul roman a recunoscut anumite federatii de arte martiale traditionale ca asociatii de practicanti ai luptei cu arme. Forma in care o face e o viza pe pasaportul sportiv, care atesta ca sportivul are dreptul sa posede si sa poarte sabia de antrenament, cu specificatia expresa ca aceasta NU E ASCUTITA.
De regula, viza e primita de sportiv dupa ce acesta atinge un nivel destul de ridicat al abilitatilor, care implica si un grad de responsabilizare destul de ridicat
Intreaba instructorul si verifica-ti documentele eliberate de club si de federatia din care faci parte. Nu te incurca cu politia, pentru ca mai mult ca sigur te legi la cap aiurea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot sa am sabie de ninja? xuser xuser Pot sa detin o sabie de ninja in casa? Precizez sa o tin in casa, nu sa ma plimb cu ea pe strada. Intreb asta pentru ca la desciderile de la TV politia tot ... (vezi toată discuția)
Lege privind arme albe noir2501 noir2501 sunt practicant de aikido si intentionez sa imi cumpar in viitorul apropiat o katana (sabie japoneza traditionala) pentru a o folosi in antrenamente. as vrea ... (vezi toată discuția)
Noua lege privind armele neletale ContSters86467 ContSters86467 Cetatean cu dubla nationalitate cu domiciliul in UK, sunt practicant de aikido,(posed legitimatie de UK club) si ca urmare am cumparat o sabie de samurai ... (vezi toată discuția)