avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 373 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere magistratura / INM - cartile din care invatati
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere magistratura / INM - cartile din care invatati

Vă rog să-mi spuneti si mie care este bibliografia recomandată (preferată) pentru pregătirea examenului de admitere in magistratură/INM . Vă multumesc!
E, aici e putin mai complicat... A aparut Drept civil- partea generala de Boroi, urmeaza sa apara Institutiile de drept civil conform noului cod, tot de Boroi. Institutiile care nu s-au modificat le poti invata din clasici: Drepturi reale si Teoria Obligatiilor - Statescu si Barsan, Contracte speciale si Succesiuni - Fr. Deak. As mai adauga pe lista la penal Mihail Udroiu - Drept penal partea generala si partea speciala (apropo de cartea asta, daca o are cineva si n-o mai foloseste il/o rog mult sa-mi dea pm ca-mi trebuie si n-o mai gasesc!)
In concluzie, ai de unde sa incepi.... Spor la invatat!
Buna! sa inteleg ca pana la urma ex din vara la INM se va da din noul cod civil, proc. civ. actuala, penal si procedura penala actuala....trebuie sa luam cartile doar la civil, ca sunt total debusolat#-o. Astept un raspuns ...sa ai o zi buna!
Aceste carti recomandate sunt adaptate dupa noile coduri, nu? Scuze de intrebare dar sunt bulversat de toate modificarile, schimbarile si nu vreau sa arunc banii aiurea. :-/ Multumesc!

Ilie Pascu Drept Penal Partea Generala editia a 2a, Hamangiu este buna?
Ultima modificare: Marți, 31 Ianuarie 2012
alexstan84, utilizator
Da cartea de la Hamangiu este facuta in reglementarea noului cod civil. Institutii de drept civil in reglementarea noului Cod civil Partea generala, drepturi reale, obligatii, contracte, succesiuni.

- Aplicarea in timp a Codului civil
- Dreptul de propietate
- Actul juridic civil
- Raspunderea civila delictuala
- Prescriptia extintiva si decaderea
- Contracte speciale
- Dreptul de mostenire.

Cartea este actualizata in 2012 dupa Noul cod civil.
Ma refeream de Drept Penal, mate! :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bibliografie admitere inm Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Pentru admiterea la INM bibliografia de examen este aceasi in fiecare an? Sau macar asemantoare? Daca nu cum se pot oamenii pregati in doar 60 de ... (vezi toată discuția)
Carti recomandate pentru admiterea la inm tanko_07 tanko_07 Din ce carti imi recomandati sa invat pentru admiterea la INM 2013 (vezi toată discuția)
Carti pentru admitere in inm alisun alisun Buna. As dori sa dau examenul din august pentru INM...2011 :sorry:. Imi puteti recomanda niste carti dupa care sa invat? si niste carti pentru grile? Am una ... (vezi toată discuția)